Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Κατ' Οίκον Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς

Λασίθι
Εγκαινιάστηκε η Μονάδα Κατ' Οίκον Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Τοπική Μονάδα Υγείας και Μονάδα για χημειοθεραπείες στον Άγιο Νικόλαο

Τα εγκαίνια της πρώτης Μονάδας Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Αγίου Νικολάου πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η νέα αυτή δομή παρέχει υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας σε ογκολογικούς ασθενείς, στο περιβάλλον του σπιτιού τους, με αποφυγή περιττών νοσηλειών, μετακινήσεων και άσκοπης ταλαιπωρίας για αυτούς και τις οικογένειές τους και σε ασφαλέστερες και αξιοπρεπείς συνθήκες φροντίδας εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος.

Οι υπηρεσίες παρέχονται από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, επισκέπτες υγείας κλπ.) που επισκέπτεται τους ασθενείς στο χώρο της κατοικίας τους για διάφορες παρεμβάσεις και πράξεις.

Εγκαίνια και στην ΤΟ.Μ.Υ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε και εγκαινίασε την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.) στον Άγιο Νικόλαο (και δεύτερη στο Νομό Λασιθίου) η οποία αποτελεί και την πρώτη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργεί στην πόλη του Αγίου Νικολάου μετά από πολλά χρόνια.

Η ΤΟ.Μ.Υ. στελεχώνεται από Παθολόγο, Γενικό Ιατρό, Παιδίατρο, Νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Επισκέπτες Υγείας, Διοικητικό κλπ προσωπικό, λειτουργεί καθημερινά πρωί και απόγευμα και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους πολίτες. Στεγάζεται στο κτίριο που φιλοξενεί και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίου Νικολάου (Ακτή Νεάρχου 5, Άγιος Νικόλαος, τηλέφωνο 28410 20020.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Ξανθός, ο βουλευτής Ν. Λασιθίου του Σύριζα κ. Ε. Θραψανιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Π. Πετράκη, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ε. Μαυρομμάτη, ο Αναπληρωτής Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Σ. Δημητρακόπουλος, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Α. Ζερβός, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλατζάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Γ. Καλογεράκης, Διοικητές και Εκπρόσωποι Δημοσίων Φορέων και Οργανισμών, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Συλλόγων και Ενώσεων, Εκπρόσωποι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων, ΜΜΕ, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και πολίτες του νομού.

Ο απολογισμός των 4 νοσοκομείων

Το Σάββατο 13 Απριλίου διεξήχθη με επιτυχία η πρώτη Δημόσια Παρουσίαση του Απολογισμού και των Πεπραγμένων των τεσσάρων νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου για τη διετία 2016-2018.

Τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση του απολογισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα κάθε νοσοκομείου για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών.

Μετά τον απολογισμό, ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και στο Γενικό Νοσοκομείο-ΚΥ Ιεράπετρας, όπου συζήτησε αναλυτικά με τους εργαζόμενους για διάφορα θέματα των νοσοκομείων και των εργαζομένων και απάντησε στα σχετικά ερωτήματα που ετέθησαν.

Στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρεται:

Η Διοίκηση εκτιμά ότι τα συμπέρασμα της παρουσίασης του απολογισμού ήταν πολύ θετικά και ενδεικτικά του σημαντικού έργου που συντελέστηκε στα νοσοκομεία του νομού μας και το οποίο είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, της συλλογικής προσπάθειες και της εποικοδομητικής συνεργασίας όλων των εργαζομένων του φορέα. Εκτιμούμε επίσης ότι ο δημόσιος διάλογος που ακολούθησε ήταν εποικοδομητικός με θετικά σχόλια για το παραγόμενο έργο και ότι η τοποθέτηση και οι απαντήσεις που εδόθησαν από τον Υπουργό Υγείας στα ερωτήματα που ετέθησαν από τους συμμετέχοντες πολίτες και εκπροσώπους φορέων έτυχαν ευρείας αποδοχής.

Η Διοίκηση απευθύνει θερμές ευχαριστίες:

  • Σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν στον εποικοδομητικό διάλογο που διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και ειλικρίνειας.

    • Σε όλους τους εργαζόμενους συνολικά και τον καθένα προσωπικά για τον επαγγελματισμό, την ευσυνειδησία, την εμπιστοσύνη και την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράσταση και για τη συμβολή τους στην επίτευξη των υλοποιηθέντων στόχων και στη θέσπιση νέων.

    • Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους Προϊστάμενους και Δ/ντές των Υπηρεσιών και Τμημάτων, τα Επιστημονικά Συμβούλια, τους Συλλόγους Εργαζομένων και τα λοιπά συλλογικά όργανα για την υποδειγματική συνεργασία, την υποστήριξη, την αποτελεσματικότητα και τις άρτιες εισηγήσεις τους.

    • Στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για την εμπιστοσύνη, την ουσιαστική, ηθική και υλική υποστήριξη και την άριστη συνεργασία.

    • Στην Περιφέρεια Κρήτης, στους Δήμους Αγίου Νικολάου. Ιεράπετρας και Σητείας και όλους τους Δημόσιους Τοπικούς Φορείς και Αρχές για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη.

    • Σε όλους τους Πολίτες, Τοπικούς Ιδιωτικούς Φορείς, Συλλόγους και Ενώσεις, Εθελοντές και Ιδιώτες Χορηγούς για την εμπιστοσύνη και την αρωγή τους.

    • Σε όλους τους πολίτες του νομού που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News