Παραμένει στον Άγιο Νικόλαο το Πυροσβεστικό μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Ρέθυμνο
Παραμένει στον Άγιο Νικόλαο το Πυροσβεστικό μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία απόφαση της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που... άναψε φωτιές

Ξεσηκώθηκαν σήμερα οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, στο άκουσμα της μετακίνησης του μοναδικού διασωστικού οχήματος της Π.Υ. στο νομό Λασιθίου (καθώς διαθέτει ένα ο κάθε νομός), το οποίο είναι εξοπλισμένο και χρησιμοποιείται για διασώσεις και απεγκλωβισμούς.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να μετακινηθεί το συγκεκριμένο όχημα από τον Άγιο Νικόλαο στο Ρέθυμνο, εκεί δηλαδή που υπάρχει ήδη άλλο ένα, εξαιτίας της δημιουργίας νέου κλιμακίου στην υπηρεσία του νομού.

Έτσι λοιπόν όταν πληροφορήθηκαν σήμερα οι κάτοικοι ότι θα μετακινηθεί έστησαν μία ανθρώπινη αλυσίδα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου, για να αποτρέψουν τη φυγή του οχήματος, η οποία θα γινόταν το μεσημέρι και του οποίου η παρουσία θεωρείται καθοριστική για τη ζωή και την ασφάλεια των κατοίκων του Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκεκριμένα, έκλεισαν με αυτοκίνητα του δήμου την έξοδο από τον χώρο στάθμευσης των Πυροσβεστικών Οχημάτων και έτσι απέτρεψαν την φυγή του, λίγα 24ωρα μετά από τις πλημμύρες που επλήγη ο νομός και που η συμβολή του στη διάσωση ανθρώπων θεωρείται καθοριστική.

Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός περιέγραψε μεταξύ άλλων στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV πως «ήταν όλοι εκεί, όλες οι παρατάξεις, όλοι οι υποψήφιοι, όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων του Αγίου Νικολάου, προκειμένου να δείξουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό το πράγμα, από τη στιγμή που είναι τόσο καθοριστική και σημαντική η ύπαρξη ενός τέτοιου μέσου για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του Αγίου Νικολάου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News