Λίμνες: Καρέ καρέ η καταδίωξη των κτηνοτρόφων από την ΕΛΑΣ

Κρήτη
Λίμνες: Καρέ καρέ η καταδίωξη των κτηνοτρόφων από την ΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H “ΚΡΗΤΗ TV” στην περιοχή, καταγράφοντας καρέ-καρέ τις προσπάθειες των αστυνομικών να εντοπίσουν τους δύο νεαρούς

Άγρια καταδίωξη έλαβε χώρα χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Μεραμπέλου, στο Λασίθι, όπου δύο νεαροί άνδρες δε δίστασαν να ανοίξουν πυρ, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από αστυνομικούς που τους είχαν πάρει στο κατόπι: Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν εμπλακεί νωρίτερα σε θερμό επεισόδιο στην περιοχή της Κριτσάς, με αποτέλεσμα να ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ.

Όταν οι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν εντόπισαν τους νεαρούς κτηνοτρόφους, οι τελευταίοι, αντί να σταματήσουν, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους σε παράδρομο της εθνικής οδού και χάθηκαν μέσα στα χωράφια... Μέχρι χθες το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία, για να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι φερόμενοι δράστες.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς χθες το πρωί, στην περιοχή της Κριτσάς. Εκεί φαίνεται ότι υπήρξε “θερμό” επεισόδιο με “πρωταγωνιστές” τους δύο νεαρούς άνδρες. Οι τελευταίοι διέφυγαν με αυτοκίνητο, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εντοπίσει τους νεαρούς. Ειδικότερα, ντόπιοι φαίνεται ότι ενημέρωσαν την Αστυνομία για ένα αγροτικό όχημα 4x4, μαύρου χρώματος, με το οποίοι φέρονται να διέφυγαν οι νεαροί.

Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών, τα μέλη «της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) με τις υπηρεσιακές τους μοτοσυκλέτες ξεκίνησαν να αναζητούν τους νεαρούς. Όντως οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εντοπίσουν το επίμαχο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο.

Οι άνδρες της ΟΕΠΤΑ προσέγγισαν το 4x4, ωστόσο, αντί οι επιβαίνοντες σ’ αυτό να σταματήσουν και να θέσουν εαυτούς στη διάθεση των Αρχών, επιτάχυναν με σκοπό να διαφύγουν. 

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν: Τα λεπτά που ακολούθησαν, διαδραματίστηκαν στην εθνική οδό σκηνές “βγαλμένες” από ταινία δράσης, με το μαύρο 4x4 να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τις μηχανές της ΕΛ.ΑΣ. να το καταδιώκουν... Υπό την απειλή της σύλληψής τους, οι νεαροί αποφάσισαν να... “θυσιάσουν” το αυτοκίνητο, καθώς - όπως φαίνεται - η μόνη τους επιλογή για να γλιτώσουν ήταν να διαφύγουν πεζή.

Το 4x4 προέβη σε ελιγμό και εισήλθε σε παράδρομο της εθνικής οδού, με κατεύθυνση το χωριό Λίμνες, κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κτηνοτρόφοι αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν: Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεαροί «χάθηκαν» στα χωράφια, προκειμένου να διαφύγουν από τις Αρχές.

Ωστόσο, ένας από τους δικυκλιστές της ΟΕΠΤΑ δεν τους έχασε από τα μάτια του και συνέχισε να τους καταδιώκει... Μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεθούν με χειροπέδες, οι νεαροί άνοιξαν πυρ, πυροβολώντας - σύμφωνα πάντα με πληροφορίες - κατά πάσα πιθανότητα μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό, χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός ή υλική ζημιά. Τελικά, οι νεαροί κτηνοτρόφοι κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο το επίμαχο περιστατικό προκάλεσε περαιτέρω κινητοποίηση των διωκτικών Αρχών, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ειδικότερα, στην περιοχή έσπευσαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις από την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, αλλά και τα ΤΑΕ. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, αναζητώντας κάλυκες και γενικότερα οποιοδήποτε στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Έλλη Κοκάλη, η οποία βρέθηκε με την κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” στην περιοχή, καταγράφοντας καρέ-καρέ τις προσπάθειες των αστυνομικών να εντοπίσουν τους δύο νεαρούς, χθες βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία σχηματισμού δικογραφίας σε βάρος των δύο ανδρών. Σημειώνεται ότι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παρέμεναν χθες ακροβολισμένες στις ορεινές περιοχές γύρω από τις Λίμνες, αναζητώντας τα ίχνη των νεαρών: Εξάλλου, όπως έχει γίνει γνωστό, οι Αρχές έχουν ήδη προβεί στην ταυτοποίηση των στοιχείων τού ενός εξ αυτών, ωστόσο αναμενόταν η ταυτοποίηση των στοιχείων και του έτερου νεαρού.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης, επισήμανε - μεταξύ άλλων - ότι τέτοιου είδους συμβάντα πρέπει να καταδικάζονται από ολόκληρη την κοινωνία. «Οι συνάδελφοί μου βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τέτοιους κινδύνους, όμως αυτά τα περιστατικά τα καταδικάζουμε. Και πρέπει να τα καταδικάσει και όλη η κοινωνία, γιατί από αυτά δεν κινδυνεύουν οι ζωές μόνο των αστυνομικών, αλλά μπορεί να κινδυνεύσουν και οι ζωές κάποιων πολιτών», ανέφερε μιλώντας χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” και την Έλλη Κοκάλη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου.

    Ανακοίνωση από την Ένωση Αστυνομικών  Υπαλλήλων Λασιθίου

« H Ένωσή μας, καταδικάζει την απρόκλητη και εγκληματική ένοπλη πράξη σε βάρος των συναδέλφων μας στο Δ.Δ Λιμνών Αγίου Νικόλαου. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το επάγγελμα του αστυνομικού είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην κοινωνία του νομού Λασιθίου.

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εξαλειφθεί η ανοχή και η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους επιθέσεις και απαιτούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τον τρόπο που αντέδρασαν».

Αυγενάκης: «Ένα ακόμη περιστατικό στη λίστα ανομίας και βίας κατά των αστυνομικών»

Εξάλλου, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Κρητικός γραμματέας της Ν.Δ., βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, με αφορμή το ένοπλο συμβάν, εξαπέλυσε “επίθεση” εναντίον της κυβέρνησης.

«Το ένα μετά το άλλο σημειώνονται τα περιστατικά ανομίας και βίας κατά των αστυνομικών, για τα οποία η κυβέρνηση φαίνεται ουσιαστικά να αδιαφορεί. Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες), άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον περιπολικού της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στον Άγιο Νικόλαο, στην Κρήτη. Το βίαιο αυτό περιστατικό προστίθεται στη λίστα ανομίας και βίας κατά των αστυνομικών που έχει τελευταία παρατηρηθεί.

Ακόμα, πριν από δύο βδομάδες αντιεξουσιαστές είχαν επιτεθεί σε μια ομάδα αστυνομικών στο Ηράκλειο Κρήτης, τραυματίζοντας μάλιστα ένα εκ των αστυνομικών στο κεφάλι με πέτρες. Αλλά και μόλις πριν λίγες μέρες, αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια επιτέθηκαν κατά ομάδας ανδρών του Λιμενικού και ενός εισαγγελέα, που απλώς εκτελούσαν το καθήκον τους.

Η ανασφάλεια και η ανομία στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο, ενώ η στάση ανοχής της κυβέρνησης προς τις ομάδες αυτές είναι απαράδεκτη, αλλά και επικίνδυνη, καθώς στέλνει ένα μήνυμα ατιμωρησίας και ανοχής της βίας.

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει κάθε περιστατικό βίας και καλεί την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αυτονόητα: την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για την ελευθερία και τη δημιουργία σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Αποτελεί προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι, την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης της Ν.Δ., ο νόμος θα επιβάλλεται σε κάθε γωνιά της χώρας, η ανασφάλεια θα αποτελέσει παρελθόν και οι πολίτες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς με μια Αστυνομία η οποία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της», αναφέρει αυτούσια η ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News