Αίσιο τέλος και για τους τέσσερις εγκλωβισμένους στα Πιλαλήματα Σητείας

Λασίθι
Αίσιο τέλος και για τους τέσσερις εγκλωβισμένους στα Πιλαλήματα Σητείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους

Αίσιο τέλος για τους τέσσερις εγκλωβισμένους σε ταράτσα σπιτιού στα Πιλαλήματα Σητείας Λασιθίου

Τέσσερα ήταν εγκλωβίστηκαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε ταράτσα σπιτιού, λόγω της καταρρακτώδους βροχής στην περιοχή.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τους τέσσερις ανθρώπους.

Και οι τέσσερις κατέφυγαν στη ταράτσα του σπιτιού τους, καθώς είδαν ότι διέτρεχαν κίνδυνο, αφού η στάθμη του νερού περιμετρικά είχε ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι: «Όλοι είναι καλά, τους απεγκλωβίσαμε. Συνεχίζουμε την επιχείρηση, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια».

Υπενθυμίζεται ότι σπίτια πλημμύρισαν στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού, με τους κατοίκους να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια καθώς νερά εισχώρησαν σε κατοικίες και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Ειδικότερα η ΕΜΑΚ κατάφερε να απεγκλωβίσει και να διασώσει 18 ανθρώπους μέχρι στιγμής, στην περιοχή της Σητείας, που επλήγη κυρίως το μεσημέρι του Σαββάτου, όπου τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα.

Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από ένα ισόγειο σπίτι, καθώς και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Στην περιοχή επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες και σύσσωμη η Δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ, ενώ συνεχίζεται η έρευνα των ανδρών της πυροσβεστικής, από σπίτι σε σπίτι ώστε εξακριβώσουν ότι δεν βρίσκεται κανένας εγκλωβισμένος και σε κίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News