Ο μικρός Παναγιώτης κέρδισε τη πρώτη μάχη για την ζωή του

Κρήτη
Ο μικρός Παναγιώτης κέρδισε τη πρώτη μάχη για την ζωή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπάνια μορφή καρκίνου στο μάτι, έβαλε σε περιπέτειες το μόλις ενός έτους μωρό από την Σητεία

Την πρώτη μεγάλη μάχη για την ζωή φαίνεται να έχει κερδίσει ο λιλιπούτειος Παναγιώτης, το μόλις ενός έτους μωράκι από την Σητεία, το οποίο πάσχει από ρετινοβλάστωμα, ένας είδος καρκίνου στο μάτι που μπορεί να βλάψει την όραση ή ακόμη και να απειλήσει τη ζωή.

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου

Ο Παναγιώτης μόλις διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από την συγκεκριμένη ασθένεια που είχε καλπάζουσα μορφή και κατόπιν ενημέρωσης του ΕΟΠΥΥ από την οφθαλμολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ, κινήθηκαν τάχιστα οι διαδικασίες και πλέον βρίσκεται ήδη στη Λοζάνη της Ελβετίας

Εκεί το μωρό υποβλήθηκε σε μια πολύ κρίσιμη επέμβαση που ήταν επιτυχής, πλημμυρίζοντας με αισθήματα ανακούφισης και ελπίδας τους γονείς του που όλο αυτό το διάστημα, βιώνουν το δικό τους «Γολγοθά».

Στο πλευρό του Παναγιώτη είναι η μητέρα του από την πρώτη στιγμή, ενώ στη Σητεία παρέμεινε ο πατέρας με τα υπόλοιπα 3 παιδιά της οικογένειας.

Ο κ. Γιάννης Μουλιανιτάκης, δυνατός και αισιόδοξος άνθρωπος μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr, για την περιπέτεια του παιδιού του και την πρώτη μεγάλη μάχη που κέρδισε.

«Ο γιος μας βγήκε νικητής σε μία μεγάλη μάχη. Κέρδισε την πρώτη μάχη αλλά όχι ακόμη τον πόλεμο. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και σειρά έχουν τώρα οι χημειοθεραπείες και άλλες εξετάσεις, που αν και επίπονες για το οργανισμό του, σύμφωνα, όμως πάντα με τους γιατρούς πρέπει να γίνουν. Είμαι αισιόδοξος ότι ο γιος μου θα τα καταφέρει και σύντομα θα γυρίσει στο σπίτι μας υγιής».

Η Κρήτη στο πλευρό του Παναγιώτη

Την ίδια ώρα η περιπέτεια του μικρού Παναγιώτη, έχει συγκινήσει όλους τους Κρητικούς που έχουν σπεύσει να στηρίξουν οικονομικά την οικογένεια, αφού και όπως είχε γράψει από χθες το neakriti.gr, το κόστος για τα έξοδα που απαιτούνται για την μετεγχειρητική πορεία είναι δυσβάστακτα.

 Μάλιστα προτού ο δήμος Σητείας προχωρήσει σε ανακοίνωση ζητώντας από τους Κρητικούς να δείξουν την αλληλεγγύη τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην περιπέτεια του μικρού Παναγιώτη, η τοπική κοινωνία της Ανατολικής Κρήτης είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Ο πατέρας του μικρού από την πλευρά του δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι τον βοήθησαν, γνωστούς και άγνωστους ανθρώπους.

«Η ανταπόκριση των ανθρώπων ήταν συγκινητική, χωρίς σε καμία περίπτωση να έχει σημασία το ποσό και πραγματικά τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Μας έχουν βοηθήσει άνθρωποι που δεν τους γνωρίζουμε και αυτό για μας είναι πρωτόγνωρο. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι πρέπει οι γονείς να κινητοποιούνται άμεσα μόλις δουν ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί τους. Εμάς οι γιατροί μας είπαν ότι αν το αφήναμε έστω λίγες μέρες ακόμη, ίσως σήμερα να ήταν αργά».

Η αγωνία τώρα πλέον εστιάζεται στις χημειοθεραπείες, με την αρχή να γίνεται σήμερα. Εφόσον όλα πάνα καλά τότε ίσως και να επιστρέψει πολύ σύντομα στην Κρήτη ο μικρός Παναγιώτης. 

«Σήμερα ξεκινάει την πρώτη χημειοθεραπεία. Οι γιατροί μας είπαν ότι λόγω του πολύ μικρού της ηλικίας του, θα είναι μια επώδυνη διαδικασία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και εφόσον επιτευχθεί και αυτός ο στόχος, ίσως να βγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει σπίτι μας με την μητέρα του. Μέχρι τότε όμως η αγωνία θα παραμένει».

Πώς ξεκίνησαν όλα

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την περιπέτεια υγείας του Παναγιώτη, γιατροί σε Σητεία, Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ, κινήθηκαν τάχιστα, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του ΕΟΠΥΥ που άναψε αμέσως το πράσινο φως ενημερώνοντας το εξειδικευμένο οφθαλμολογικό κέντρο της Λοζάνης αλλά και το Πανεπιστημιακό Κέντρο της ίδιας περιοχής, συνεισφέροντας οικονομικά με ένα μεγάλο πόσο, όπως άλλωστε επιβάλλεται να κάνει και είχε πράξει αναλόγως και στην περίπτωση της μικρής Μαρίνας.

«Στις 16 Μάρτιου ξεκίνησαν όλα. Ο πρώτος γιατρός στη Σητεία που εξέτασε το παιδί, μας είπε ότι στην πράξη δεν το έχει συναντήσει ποτέ και ευχόταν να είχε κάνει λάθος. Μας έστειλε κατευθείαν Ηράκλειο, Βενιζέλειο από κει ΠΑΓΝΗ, όπου χάρη σε έναν εξαιρετικό οφθαλμίατρο, ενημερώθηκε ο ΕΟΠΥΥ και τότε ξεκίνησαν όλα. Η επέμβαση δεν μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα και έπρεπε α φύγουμε για εξωτερικό. Ο ΕΟΠΥΥ κινήθηκε τάχιστα, ενημέρωσε τα νοσοκομεία της Λοζάνης, έστειλε έγγραφα και δικαιολογητικά που απαιτούνταν και με την οικονομική του στήριξη, αρκετών χιλιάδων ευρώ η οικογένεια μου «έφυγε» κατευθείαν για Ελβετία».

Όμως πλέον το ποσό που χρειάζεται για να συνεχίσει τις θεραπείες του είναι υπέρογκο και για τον λόγο αυτό, η οικογένεια Μουλιανιτάκη, χρειάζεται τη βοήθειά μας.

«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο αλλά αυτό και θα χρειαστούμε και άλλα χρήματα. Για 4 χρόνια θα πρέπει να πηγαίνουμε στην Ελβετία για τον απαραίτητο έλεγχο και τις κατάλληλες εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα Αυτό που θέλω είναι να γίνει καλά ο Παναγιώτης μου και να επιστρέψει με τη μητέρα του που είναι πολύ χαρούμενη για την επέμβαση  αλλά και αγχωμένη για το πώς θα πάει η πρώτη χημειοθεραπεία. Αν πάνε όλα καλά και έρθει θα πρέπει 28 του μήνα να ξαναφύγει για εξωτερικό. Έχω περάσει αρκετά στη ζωή μου, έχω χάσει το χέρι μου, αλλά δεν το βάζω κάτω»,  λέει συγκινημένος ο πολύτεκνος πατέρας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ζωής.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας.

IBAN: GR9601104660000046655572595, ΜΟΥΛΙΑΝΙΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News