5 πυρκαγιές που απείλησαν ζωές και περιουσίες ξεκίνησαν από ... κλαδιά

Λασίθι
5 πυρκαγιές που απείλησαν ζωές και περιουσίες ξεκίνησαν από ... κλαδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Εισαγγελέα οδηγείται ο υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ιεράπετρα

Η φωτιά που έκαψε 50 στρέμματα γης στην Ιεράπετρα και κινητοποίησε για ώρες ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ξεκίνησε από…αμέλεια και μάλιστα εγκληματική. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία πολίτης που επιχείρησε να κάψει κλαδιά έθεσε σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες καθώς δεν υπολόγισε ότι με ανέμους που πνέουν με ένταση έως και 10 μποφόρ, μια φωτιά παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο υπαίτιος ενώπιον του Εισαγγελέα

Όπως τόνισε διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης κ.Λαγουδάκης στο neakriti.gr «μετά το κλάδεμα καίνε κλαδιά από ελιές, τα παρατάνε και φεύγουν... Δεν μπορείς να καις, ακόμη και εκτός αντιπυρικής περιόδου, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και όταν τους παραβαίνεις πρόκειται για πράξεις ποινικά ελέγξιμες. Ξέρουμε από πού ξεκίνησε η πυρκαγιά, θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα».

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη με τη φωτιά στη θέση «μαύρος Κόλυμπος» ήταν εξαιρετικά δύσκολη με σύμμαχο της πυρκαγιάς τους ανέμους. Στην κατάσβεση συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, ενώ προς στιγμήν ορατός ήταν ο κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς προς τα σπίτια και τα θερμοκήπια της περιοχής.

Η φωτιά πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο και δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News