Περίμενε για ώρες για κρεβάτι σε ΜΕΘ 43χρονος που «πνίγηκε» με τροφή

Λασίθι
Περίμενε για ώρες για κρεβάτι σε ΜΕΘ 43χρονος που «πνίγηκε» με τροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αναμονή για ένα κρεβάτι εντατικής ο 43χρονος που στραβοκατάπιε

Σε διπλή περιπέτεια εξελίσσεται η υπόθεση του 43χρονου στην Ιεράπετρα ο οποίος όχι μόνο «πνίγηκε» με την τροφή του, αλλά και περιμένει από τις 10 το πρωί της Πέμπτης για ένα κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νησιού, οι οποίες έχουν «φουλάρει» !

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ωφελούμενος στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ιεράπετρα φέρεται να στραβοκατάπιε την στιγμή που μασούσε την τροφή του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή κ.Αρακαδάκη «παραμένει διασωληνωμένος παρουσία αναισθησιολόγου και νοσηλευτή. Από το πρωί γίνονται όλες τις απαραίτητες επαφές για να εντοπιστεί κρεβάτι σε ΜΕΘ της Κρήτης, διαφορετικά η μόνη λύση είναι η αεροδιακομιδή του ασθενούς».

Σπάνιο φαινόμενο να «φουλάρουν» όλες οι εντατικές

Κάπου εκεί ξεκίνησε και ο Γολγοθάς για τον 43χρονο, ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά βρέθηκε και αντιμέτωπος με ένα σπάνιο φαινόμενο: να έχουν γεμίσει ασφυκτικά όλες οι εντατικές του νησιού. Μέχρι σήμερα είχε καταγραφεί συχνά το φαινόμενο ασθενείς να μεταφέρονται από τον έναν νομό της Κρήτης στον άλλο λόγω έλλειψης κλινών στην εντατική, όχι όμως να μην υπάρχει διαθέσιμο ούτε ένα κρεβάτι. Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ «η εντατική του νοσοκομείου όντως είναι γεμάτη. Διαθέτει 6 κρεβάτια και άλλα 3 τα οποία μπορεί να λειτουργήσουν εάν υπάρξει νοσηλευτικό προσωπικό».

Όπως δήλωσε ο υποδιοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Στέλιος Δημητρακόπουλος: «είναι σπάνιο φαινόμενο να γεμίζουν όλες οι εντατικές της Κρήτης και δεν συνέβη ούτε όταν είχαμε τα αυξημένα περιστατικά γρίπης που έχρηζαν νοσηλείας. Μπορεί να πρόκειται απλά για συγκυρία και να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ασθενείς τροχαίων,  μετεγχειρητικά περιστατικά κλπ. Πάντως 4 ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονται στις εντατικές του νησιού, αριθμός που έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες».

Προοπτική να «ανοίξουν» κρεβάτια στις ΜΕΘ

Σε ότι αφορά στην προοπτική να «ανοίξουν» κρεβάτια στις εντατικές της Κρήτης ο κ.Δημητρακόπουλος τόνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι ανοιχτό αφού το 2019 θα προσληφθούν 1.500 άτομα μη ιατρικό προσωπικό και 1.000 άτομα ιατρικό, από τα οποία θα ενισχυθούν και τα νοσοκομεία του νησιού μας. Με τον τρόπο αυτό θα δινόταν και λύση στην ταλαιπωρία ασθενών και των συνοδών τους οι οποίοι καλούνται συχνά να μετακινούνται σε άλλο νόμο στην περίπτωση που δεν υπάρχει κρεβάτι στην εντατική για νοσηλεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News