Ανακουφισμένοι οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας - Ανάκαμψη στις προκρατήσεις

Λασίθι
Ανακουφισμένοι οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας - Ανάκαμψη στις προκρατήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάκαμψη παρουσιάζουν οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας

Ανακάμπτει η ροή των προκρατήσεων στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, 20 ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η οποία θα γίνει στις 6 Απριλίου με το ξενοδοχείο «Όστρια» να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες της νέας τουριστικής σαιζόν.

Μετά από την τελευταία τριετία, όπου ο τουρισμός στην Ιεράπετρα κατέγραφε μικρή, αλλά σημαντική άνοδο, έφτασε κάποια στιγμή κατά τα τέλη του Ιανουάριου που οι προκρατήσεις έδειχναν ότι, αυτή η πορεία φέτος θα ανακοπεί.

«Στο μεταξύ μέσα στον Φλεβάρη και το Μάρτη, οι προκρατήσεις που παρουσίαζαν μια υστέρηση μέχρι τα τέλη του Γενάρη, άρχισαν να ανακάμπτουν και βλέπουμε τώρα να υπάρχει μια σαφής αυξητική ροή, πράγμα που μας δίνει αισιοδοξία και μια σιγουριά ότι, και τούτη η τουριστική σαιζόν που θα ανοίξει μέσα στον Απρίλη, θα είναι μια επίσης καλή σαιζόν για τον τουριστικό κλάδο της περιοχής μας. Μπορεί η τουριστική κίνηση φέτος να μη φτάσει τα περυσινά νούμερα, αλλά πιστεύουμε όλοι οι ξενοδόχοι, ότι θα είναι πάρα πολύ καλή η νέα σαιζόν για τους περισσότερους», μας δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Οι ξενοδόχοι της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας δείχνουν ανακουφισμένοι από την ανάκαμψη στις προκρατήσεις τους δυο τελευταίους μήνες και συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των ξενοδοχείων τους.

«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε στην Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ντιοανατολικής Κρήτης, εκτιμώ ότι, η νέα τουριστική περίοδος που θα ξεκινήσει τον Απρίλη, θα είναι καλή, όχι όμως τόσο όσο οι τρείς προηγούμενες. Το περιμέναμε, το ξέραμε και το υπολογίζαμε, ότι κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. Η Τουρκία και η Αίγυπτος ανακάμπτουν και αυτό είχε αρχίσει να φαίνεται από πέρυσι, όταν από τις προκρατήσεις περιμέναμε πως θα έχουμε διψήφια αύξηση στην επισκεψιμότητα, από τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είδαμε ότι, πάρα πολύ κόσμο προσέλκυσαν τελικά αυτές οι χώρες.

Παρότι θα ανακοπεί η έντονα αυξητική τάση που είχε ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια, εκτιμώ ότι θα πάμε καλά και πως η τουριστική κίνηση και φέτος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη που είχαμε πριν από τρία χρόνια», μας είπε ο κ Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Στην Ιεράπετρα και φέτος οι επισκέπτες που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στο ζεστό Λασιθιώτικο Νότο , θα είναι από τη Γερμανία , τη Γαλλία, την Αυστρία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Πολωνία και τη Ρωσία κυρίως. Λιγότεροι επισκέπτες αναμένονται από την Ελβετία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία.

Νέες τουριστικές επενδύσεις

Στην τουριστική ανάπτυξη της Ιεράπετρας σημαντικό ρόλο έχει παίξει τα τελευταία χρόνια, η κατασκευή νέων τουριστικών μονάδων, η επέκταση και η ανακαίνιση των παλιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η εκπαίδευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και η λειτουργία του νέου Αεροδρομίου Σητείας.

«Πιστεύω πώς όταν λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου και φτιαχτεί το οδικό δίκτυο προς τη Βιάννο, η τουριστική ανάπτυξη της Ιεράπετρας θα παρουσιάσει σίγουρα μια άλλη πολύ μεγαλύτερη δυναμική.

Και το διαδίκτυο έχει βοηθήσει σημαντικά, στο να μας ανακαλύψουν σαν τουριστικό προορισμό νέοι πελάτες που γνώριζαν μέχρι τότε μόνο τη Βόρεια Κρήτη. Η πλατφόρμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει επίσης βοηθήσει να αξιοποιηθούν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα καταλύματα και μικρά ξενοδοχεία που ήταν μέχρι τότε άγνωστα» πρόσθεσε ο κ. Γ. Βαρδάκης.

Η τουριστική Ιεράπετρα δεν έχει κάτι να φοβηθεί από το Brexit καθώς εδώ και πολλά χρόνια οι Βρετανοί τουρίστες επιλέγουν για τις διακοπές τους τη Βόρεια Κρήτη. Προσπαθεί ωστόσο να «παντρέψει» τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό, μέσα από τον αθλητισμό και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Εκθεσιακού κέντρου που θα φιλοξενεί κάθε είδους διεθνείς εκθέσεις και μεγάλες εκδηλώσεις.

Στις 20-21 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης» της Ιεράπετρας θα γίνει το φάιναλ φορ του βόλλεϊ ανδρών και από τις 9 μέχρι τις 12 Μάϊου θα γίνει στο «Μισεδάκειο» αθλητικό κέντρο η αγροτική έκθεση AGROEXPO 2019. Και οι δυο αυτές διοργανώσεις αναμένεται ότι θα φέρουν πάρα πολύ κόσμο στην Ιεράπετρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News