«Ναυάγησε» η υποψηφιότητα του Κωστή Δερμιτζάκη για τον Δήμο Ιεράπετρας

Λασίθι
«Ναυάγησε» η υποψηφιότητα του Κωστή Δερμιτζάκη για τον Δήμο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη στήριξη δικού του υποψηφίου δημάρχου

Η προσπάθεια δημιουργίας νέου Δημοτικού ψηφοδελτίου από μια ομάδα της παράταξης «Πολίτες εν δράσει» ναυάγησε, αφού ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης δεν έκανε τελικά δεκτή την πρόταση τους να τεθεί επικεφαλής.

Ο ίδιος ο Κωστής Δερμιτζάκης  μας εξήγησε ότι δεν ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για να γίνει κάτι τέτοιο, αφού η πρόταση αυτή άργησε πάρα πολύ να φτάσει στον ίδιο, την ώρα που οι υπόλοιποι συνδυασμοί προετοιμάζονται εδώ και μήνες.

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην  Ιεράπετρα Μπάμπης Δραγασάκης, ξεκαθάριζε ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να δώσει στήριξη σε στέλεχος της ΛΑΕ που καταφέρεται με αιχμηρό τρόπο κατά του πολιτικού φορέα που εκπροσωπεί, αντίθετα θα συνεχίσει η διερευνητική προσπάθεια επιλογής υποψηφίου δημάρχου που θα στηριχτεί από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και θα ανακοινωθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, τονίζοντας ότι δεν επιθυμούν να στηρίξουν κανέναν από τους μέχρι στιγμής υποψήφιους δημάρχους Ιεράπετρας.

Σε σχετική ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ η τοπική Οργάνωση Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, «η Ιεράπετρα έχει μια μεγάλη και πρωτοποριακή αγροτική παραγωγή και μια δυναμική κοινωνία, δεν είχε όμως και μια αντίστοιχη δημοτική αρχή. Η διάσταση αυτή δημιουργεί συνθήκες κρίσης που εκφράζεται μεταξύ των άλλων και με την πληθώρα υποψηφίων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, χωρίς συζήτηση θέσεων και στόχων.

Η αδυναμία της υπάρχουσας δημοτικής αρχής να αναδείξει κυρίαρχα ζητήματα για την περιοχή, να διαμορφώσει στόχους και όραμα και να θέσει πολιτικά προτάγματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων με την ενεργοποίηση των δημοτών, την έκανε να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις προσπαθώντας απλώς να «κάνει θόρυβο». Και αυτό είναι ένας από τους παράγοντες που έχει οδηγήσει στη σημερινή υποβάθμιση της Ιεράπετρας.

Στην Ιεράπετρα με κύρια την ευθύνη των δημοτικών αρχών δεν έχουμε πολιτική διαχείρισης νερών, διαχείρισης και ενίσχυσης της αγροτικής αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης, αντιμετώπισης των ελλείψεων στους μεγάλους οδικούς άξονες. Δεν μπορέσαμε να σχεδιάσουμε και να αποκτήσουμε αναγκαίες υποδομές που άλλες πόλεις στο νομό και στη χώρα ήδη έχουν (ύδρευση, απορρίμματα κ.λπ.). Δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους της περιοχής, με προστασία του περιβάλλοντος και κοινωνική ανταπόδοση. Οι τοπικές κοινότητες (και λόγω του συγκεντρωτισμού του “Καλλικράτη”), αφέθηκαν στην τύχη τους. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του πρώην δήμου Μακρύ Γιαλού που κατάλαβε εντονότερα από άλλες περιοχές, τι σημαίνει συγκεντρωτισμός του “Καλλικράτη”.

Ταυτόχρονα, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποβαθμίστηκε ως αστικό κέντρο, χάνοντας κρίσιμες υπηρεσίες και δημόσιες δομές, (εφορία, τελωνείο, ΤΕΙ, υποβάθμιση νοσοκομείου κ. α.). Με την ασφυκτική οικονομική στενότητα και την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών που επέβαλε, όξυνε ακόμα περισσότερο την διάλυση τους και προώθησε την ιδιωτικοποίηση και τις εργολαβίες».

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του σχεδίου «Κλεισθένης» ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ότι δεν έχει προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος για να προκύψουν προγραμματικές συγκλίσεις από τους υπάρχοντες συνδυασμούς.

«Μέχρι τώρα, δεν έχει αναπτυχθεί διάλογος για τις αναγκαίες ιεραρχήσεις και κυρίως για το όραμα που έχουμε για την πόλη μας και τον Δήμο, και κυρίως πώς θα το επιτύχουμε.

Αυτόν τον διάλογο αλλά και τις προγραμματικές συγκλίσεις τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις όσο κυρίως με τον προοδευτικό κόσμο της Ιεράπετρας θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε ως πολιτική οργάνωση, ώστε η συμμετοχή των πολιτών να γίνει ουσιαστική και διεκδικητική, για να φανούν ουσιαστικά και οι διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά και οι αναγκαίες συγκλίσεις πριν και μετά τις εκλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τοπική Οργάνωση Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο αρχών και θέσεών του

Το κείμενο των αρχών και των θέσεων του συνδυασμού του που θα λέγεται «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας  Αργύρης Πανταζής, ο οποίος δηλώνει ότι, είναι έτοιμο ήδη και το πρόγραμμα της παράταξης του. Στενοί του συνεργάτες μεταξύ άλλων είναι ο δρ. Παναγιώτης  Σαρρής, εκλεγμένος καθηγητής του Παν. Κρήτης και ερευνητής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας - ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, καθώς και ο Κωστής Πλακαντωνάκης , μέλος του τοπικού συμβουλίου Καβουσίου.  

Το κείμενο που δημοσίευσε ο Αργύρης Πανταζής, αποτελεί το σχέδιο για το πως θέλουν στην παράταξη του να διοικήσουν το δήμο Ιεράπετρας. Κάνουν ένα μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία και σε ανθρώπους  που έχουν ανησυχίες, προβληματισμούς αλλά  και διάθεση να εργαστούν για να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο Ιεράπετρας. Το ψηφοδέλτιο  τους λένε ότι θα είναι πολυσυλλεκτικό και ικανό να ενώνει δυνάμεις για το καλό του Δήμου. Οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα, μας διαβεβαίωσε ο Αργύρης Πανταζής ότι θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διήμερο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News