«Ενότητα - Συνεργασία - Ανάπτυξη»: Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το Δήμο Ιεράπετρας

Λασίθι
«Ενότητα - Συνεργασία - Ανάπτυξη»: Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το Δήμο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί είναι οι 10 πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το συνδυασμό «Ενότητα - Συνεργασία - Ανάπτυξη»

10 από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Ιεράπετρας ανακοινώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θανάσης Χηνόπουλος, με το συνδυασμό «Ενότητα - Συνεργασία - Ανάπτυξη».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι μια αξιόλογη ομάδα ενεργών πολιτών, με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση, που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη του Δήμου μας και έχουν πάθος και όρεξη για δουλειά. Τους ευχαριστούμε που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και τους ευχόμαστε να δώσουν τον Καλό Αγώνα και να έχουν Καλή Επιτυχία! Σταδιακά, το επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιπο Υποψήφιοι του Συνδυασμού μας.».

Αυτοί είναι οι πρώτοι 10 υποψήφιοι:

  1. Τσαγκαράκης Νικόλαος

του Δημητρίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. Είμαι έγγαμος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βελιγραδίου (με ειδικότητα στο κλάδο «Μαζικός Αθλητισμός») και της Ανωτέρας Σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου, του ίδιου Πανεπιστημίου.  Επίσης, είμαι τελειόφοιτος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχω παρακολουθήσει στα πλαίσια συνεχούς επιμόρφωσης πλείστα σεμινάρια και συνέδρια, στα οποία συμμετείχα και ως εισηγητής – σύνεδρος.  Εργάστηκα σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και στο πρόγραμμα «Επίσκεψη αποδήμων Ελλήνων», του Δήμου Ιεράπετρας, σε Συλλόγους και Ακαδημίες ποδοσφαίρου του Νομού μας και ως Ενωσιακός Προπονητής της ΕΠΣ Λασιθίου (ομάδες νέων, παιδιών, προπαίδων). Επιμελήθηκα και συνέταξα τον φάκελο για την συμμετοχή του Δήμου Ιεράπετρας στον Α’ και Β’ Προπονητικό οδηγό 2001-2004 της «Ο.Ε.Ο.Α. Αθήνα 2004». Τέλος, εργάστηκα ως Προϊστάμενος Υπηρεσιών θεατών στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας 2004 και το 2005 και ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ιεράπετρας, σε θέματα αθλητισμού. Από το 2014 είμαι μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας. Σήμερα, υπηρετώ ως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Κριτσάς. Ομιλώ Αγγλικά και Σέρβικα – Κροατικά. Ανταποκρίθηκα με χαρά στο κάλεσμα του συνδυασμού Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη του κ. Θανάση Χηνόπουλου, επειδή μοιραζόμαστε την ίδια ανάγκη για την δημιουργία ενός Δήμου διαφορετικού και πρότυπου, όπως και την πίστη στη δυνατότητα ουσιαστικής βελτίωσης, σε όλα τα πεδία της καθημερινότητάς μας.   

  1. Αδελίνα Καραντώνη

του Αθανασίου και της Ευτυχίας Τρικίλη

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα και είμαι κόρη του Αθανάσιου Καραντώνη, που εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Δήμο Ιεράπετρας. Είμαι έγγαμη με τον Γιάννη Μαργετάκη και έχω δύο παιδιά τον Μάνο και την Ευτυχία. Ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην Ιεράπετρα και στην συνέχεια, φοίτησα στο Πανεπιστήμιο της Νάπολη Ιταλίας. Εργάστηκα επί 24 χρόνια στην ALPHA Τράπεζα Ιεράπετρας, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκα. Πάντα, αθόρυβα αλλά με πολύ αγάπη, ασχολούμαι με την πόλη μας, την οποία και λατρεύω. Ξεκίνησα το 1979, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιεράπετρας και την δημιουργία του «Στέκι των νέων», καθώς και της κινηματογραφικής λέσχης. Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη των ΚΥΡΒΕΙΩΝ. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούμαι ως μέλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ  του Συλλόγου «Κρήτη δίνει ζωή», στόχος του οποίου είναι η φιλοξενία και υποστήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας. Αποφάσισα να συμμετέχω στις Δημοτικές εκλογές του Δήμου μας με το συνδυασμό του Αθανάσιου Χηνόπουλου, ενός ανθρώπου ευγενή, δραστήριου και οργανωτικού και συντάσσομαι με τον  συνδυασμό του, Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη.

  1. Στεφανάκης Σταύρος

του Στυλιανού και της Αικατερίνης

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα. Πέρασα  από το Δημοτικό σχολείο Μακρύ Γιαλού, το Γυμνάσιο Κουτσουρά και στην συνέχεια  αποφοίτησα από την Τεχνική Επαγγελματική Σχολή Νεάπολης, λαμβάνοντας το πτυχίο Ηλεκτρολόγου, ασκώντας το επάγγελμα αυτό μέχρι σήμερα. Είμαι έγγαμος, έχω δύο παιδιά και από το 2014 μέχρι σήμερα, είμαι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου. Συντάσσομαι με τον συνδυασμό Ενότητα– Συνεργασία – Ανάπτυξη και τον Θανάση Χηνόπουλο, τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα, προσφέρει χρόνια στον τόπο μας, είναι δημιουργικός και  αποτελεί σαφώς καλύτερη πρόταση, σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους δημάρχους.  

  1. Εύα Φρονιμάκη

του Γεωργίου και της Αντωνίας Παπαχατζάκη

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα. Στα μαθητικά μου χρόνια, πέρασα  από το Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Κουτσουρά. Είμαι τελειόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης, (Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών) και ομιλώ πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα. Εργάζομαι στο λογιστήριο Ναυτιλιακής Εταιρείας. Είμαι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Οι θέσεις του συνδυασμού Ενότητα -Συνεργασία-Ανάπτυξη, με τον επικεφαλής κ.Θανάση Χηνόπουλο  και η πρόταση για μια Αυτοδιοίκηση που λειτουργεί ως  χώρος του διαλόγου και της συλλογικότητας, με εκφράζουν απόλυτα και πιστεύω πως είναι κλειδί για την βελτίωση της ποιότητας ζωής, όλων των Ιεραπετριτών.

  1. Ψιμουλάκης Μιχαήλ

 του Γεωργίου και της Ειρήνης Περβολακιανού

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα, όπου ολοκλήρωσα και τον κύκλο σπουδών της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης. Σε συνέχεια, σπούδασα σε ΙΕΚ, την ειδικότητα τεχνικός συστημάτων υπολογιστών. Είμαι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζομαι σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, ως υπεύθυνος πωλήσεων. Είμαι παντρεμένος με την Ευαγγελία Βαγγέλα του Κων/νου και έχουμε μια κορούλα ενός έτους. Έχοντας αστείρευτη όρεξη για δουλειά, καινοτόμες ιδέες και νέες προτάσεις, αποφάσισα να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την παράταξη του Αθανάσιου Χηνόπουλου, Ενότητα–Συνεργασία- Ανάπτυξη και πιστεύω, ότι η πρότασή του μπορεί να φέρει ανάπτυξη και ανανέωση για τον Δήμο μας.

  1. Ασλανίδης Δημήτρης

 του Νικολάου και της Μαρίας Σκυβάλου - Ασλανίδη

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα και είμαι απόγονος Μικρασιατών (τρίτη γενεά). Έχω ένα αδερφό, τον Παναγιώτη και η μητέρα μου έχει καταγωγή από τον Χριστό Ιεράπετρας.  Τελείωσα την Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση στην Ιεράπετρα και είμαι πτυχιούχος του Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης/Τμήμα Λογιστικής. Είμαι κάτοχος αδείας Φοροτεχνικού  - Λογιστή Β’ τάξης και ομιλώ πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα. Επίσης, είμαι μέλος του συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας και μέλος της λέσχης Μοτοσυκλετιστών Ιεράπετρας (ΛΕ.ΜΟ.Ι.) Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια, με αντικείμενο τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες πρωίμων κηπευτικών, με τις οποίες ασχολήθηκα και ο ίδιος, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Την τελευταία δεκαετία, εργάζομαι ως Υπεύθυνος Λογιστηρίου - Κοστολόγησης σε μια από τις μεγαλύτερες Εταιρείες στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια, στον χώρο της λαχανοκομίας, την AGRIS. Μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, μου δίδεται η δυνατότητα να έρχομαι συνεχώς σε επικοινωνία με όλες τις επαγγελματικές τάξεις, αλλά κυρίως, με την μεγαλύτερη και πολυπαθή επαγγελματική-παραγωγική τάξη « του αγρότη - παραγωγού», που στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει τον τόπο μας και να αφουγκράζομαι τα προβλήματά του, τις ανησυχίες του για την καθημερινότητα, αλλά και την αγωνία του για το μέλλον. Ως ενεργός, λοιπόν, δημότης της Ιεράπετρας, με ενδιαφέρει η ανάπτυξη τόσο του πρωτογενούς (αγροτικού) τομέα, όσο και του τουριστικού τομέα και πάνω σε αυτούς του τομείς, θα ήθελα να συνεισφέρω τα μέγιστα  για το κοινό καλό. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχω στον συνδυασμό Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη, με τον Θανάση Χηνόπουλο και είμαι βέβαιος, επειδή γνωρίζω τις ικανότητές του, ότι η σκληρή δουλειά θα μας οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα.

  1. Νικόλαος Ματζαράκης

του Εμμανουήλ και της Μαρίας Χρηστάκη

Γεννήθηκα στην Ιεράπετρα  και τα αδέλφια μου είναι η Ευαγγελία που είναι φιλόλογος, η Νίκη, ιδιωτική υπάλληλος και ο Ιωάννης, αγρότης. Τελείωσα την Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευσή μου στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια φοίτησα στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - Τμήμα Λογιστικής. Εργάστηκα στην Εμπορική Τράπεζα Ελλάδος, καθώς και στα λογιστήρια των εταιριών NGP A.E. και VOTRE A.E. Το 2005, μετά από εξετάσεις, προσλήφθηκα ως υπάλληλος στην Τράπεζα Κύπρου και αργότερα στην Τράπεζα Πειραιώς,  όπου υπηρέτησα μέχρι  την εθελούσια έξοδό μου το 2016. Στην συνέχεια δημιούργησα τη δική μου επιχείρηση, Λογιστικό – Ασφαλιστικό γραφείο, την οποία και διατηρώ ως τώρα. Παράλληλα από το 2011, προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ο.Φ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, από τη θέση του Γενικού Αρχηγού. Ομιλώ καλά την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα και έχω άριστες γνώσεις Η/Υ. Επίσης, είμαι διπλωματούχος ασφαλιστικών εργασιών, με πιστοποίηση  από την Τράπεζα Ελλάδος. Στον ελεύθερο χρόνο μου, ασχολούμαι με τον στίβο και έχω συμμετάσχει στο Μαραθώνιο της Αθήνας–Κρήτης. Συντάσσομαι με τον συνδυασμό του Αθανάσιου Χηνόπουλου, Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη, διότι δύο χρόνια συνεργάζομαι μαζί του και έχω διαπιστώσει την διορατικότητα και δημιουργικότητά του και πιστεύω, ότι με την ενότητα και την  συνεργασία, μπορούμε να οδηγήσουμε τον Δήμο μας προς την ανάπτυξη και ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας. 

  1. Ιωάννα Πετρουλίδη

του Απόστολου και της Ανθούλας Πετυχάκη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα, όπου και ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών μου, στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση. Έχω τρία αδέλφια τον Γεώργιο, την Χρυσούλα και την Δέσποινα. Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής/Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ομιλώ καλά την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα και έχω άριστες γνώσεις Η/Υ. Μετά την αποφοίτησή μου, παρακολούθησα σεμινάρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, με θέμα «Πολιτισμός στην Καθημερινότητα». Επίσης, αφού ολοκλήρωσα την πρακτική άσκηση μου  στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών/ΙΤΕ, εργάστηκα σε θέσεις υποδοχής, δημοσίων σχέσεων και γραμματειακής υποστήριξης, σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Σήμερα, εργάζομαι ως Ταξιδιωτική Σύμβουλος, σε τουριστικό γραφείο της πόλης μας. Αγαπάω την πόλη μου και θέλω να εργαστώ και να προσφέρω σ’ αυτήν. Επέλεξα τον συνδυασμό Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη, επειδή η μέχρι τώρα συνεργασία μου με τον κ. Χηνόπουλο, στα πλαίσια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, με κάνει να πιστεύω ότι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο και να κάνουμε τον Δήμο Ιεράπετρας πιο καινοτόμο και πρότυπο, με έμφαση στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

  1. Χαρούλης Εμμανουήλ

 του Χαριλάου και της Ελπίδας Μπαϊρα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα, όπου και ολοκλήρωσα τον κύκλο σπουδών μου στην Α/βάθμια και Β/βάθμια εκπαίδευση. Έχω έναν αδελφό τον Γιώργο. Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ Καστοριάς/Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Στα φοιτητικά μου χρόνια υπήρξα ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Κρητών φοιτητών Καστοριάς. Επίσης, ασχολήθηκα επαγγελματικά με τις πολεμικές τέχνες (ΜΜΑ) και είμαι μέλος της μαχητικής Ακαδημίας Καστοριάς. Τα τελευταία 5 χρόνια μένω στην Ιεράπετρα, όπου και δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού και συγκεκριμένα, στην ενοικίαση αυτοκινήτων, ως υπεύθυνος της εταιρείας DRIVENOW.

  1. Δασκαλάκης Μανώλης

 του Γεωργίου και της Μαρίας

Γεννήθηκα στο Χριστό Ιεράπετρας. Στα μαθητικά μου χρόνια, πέρασα από το Δημοτικό Σχολείο Χριστού, το Γυμνάσιο και Λύκειο Ιεράπετρας. Είμαι πτυχιούχος της σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Έχω εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, σε αντικείμενα λογιστικής υποστήριξης και επί πλέον έχω παρακολουθήσει σεμινάρια πολιτικής προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, υπηρέτησα σε θέσεις ευθύνης εθνικής σημασίας, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αποστρατεύτηκα με τον βαθμό του Ταξιάρχου και έχω εγκατασταθεί στη Νέα Ανατολή Ιεράπετρας. Ομιλώ καλά την Αγγλική γλώσσα. Είμαι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελακάνου και στον ελεύθερο χρόνο μου,  ασχολούμαι με την μελισσοκομία και ορειβασία. Είμαι πατέρας δύο υπέροχων παιδιών. Συντάσσομαι με τον συνδυασμό Ενότητα – Συνεργασία-Ανάπτυξη του Θανάση Χηνόπουλου, τον οποίον εμπιστεύομαι και τον θεωρώ ως την πλέον αξιόπιστη πρόταση για το Δήμο Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News