Έγκλημα στη Σητεία: Απολογείται σήμερα ο 36χρονος για τον θάνατο της 32χρονης μάνας

Κρήτη
Έγκλημα στη Σητεία: Απολογείται σήμερα ο 36χρονος για τον θάνατο της 32χρονης μάνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μουδιασμένη" παραμένει η κοινωνία της Κρήτης

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία του Λασιθίου από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στη Σητεία, με θύμα την 32χρονη μάνα δύο παιδιών και δράστη τον 36χρονο σύζυγο της , ο οποίος και φέρεται να την στραγγάλισε και να παραδόθηκε κατόπιν στις αστυνομικές αρχές.

Σήμερα, αφού ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον εισαγγελέας, αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης Λασιθίου και να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή

Μαρτυρίες  για το δράμα της 32χρονης μάνας

Τέσσερις μέρες έχουν περάσει από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στη Σητεία και οι άγνωστες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, παραμένουν συγκλονιστικές...

Η χαροκαμένη μάνα της 32χρονης Κατερίνας, που φέρεται να στραγγαλίστηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ανέφερε ότι η κόρη της ζούσε «μαύρη ζωή τα 4 αυτά χρόνια που ήταν μαζί του». Εξάλλου, όπως αποκαλύπτουν άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της εκλιπούσας, η 32χρονη ήταν έγκυος και είχε αποβάλει μετά από χτύπημα που δέχτηκε από τον 36χρονο κατηγορούμενο.

Αδελφός Κατερίνας : «Είχε κάνει δύο αποβολές»

«Αυτά τα 4 χρόνια που ήταν μαζί του είχε περάσει μαύρη ζωή. Είχε κάνει δύο αποβολές. Αυτός (σ.σ. ο 36χρονος) ήθελε να κάνει παιδιά για να παίρνει επιδόματα. Να είναι βασιλιάς. Τη χτύπαγε, έβγαζε μαχαίρια και την απειλούσε. Πήγε να πέσει απ’ το μπαλκόνι και την τραβούσε από τα μαλλιά και την κατέβαζε από τις σκάλες, επειδή κατά λάθος πάτησε την κόρη του που είχε από την πρώτη του γυναίκα», ανέφερε αρχικά σε εκπομπή του Star η μητέρα της 32χρονης, η οποία αποκάλυψε ότι την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της, συνάντησε τον γαμπρό της, ο οποίος είχε ήδη στραγγαλίσει την κόρη της.

«Είχα πάει στην τράπεζα. Έφυγα να πάω να πάρω μακαρονάκι για το παιδί. Πέρασε αυτός (σ.σ. ο 36χρονος), μου χαμογέλασε, αλλά το κακό είχε γίνει. Μούδιασαν τα πόδια μου, το αισθάνθηκα, μούδιασε η καρδιά μου. Φοβόταν για τη ζωή της, και γι’ αυτήν και για τα παιδιά της. Της είχε πει ότι, “αν δεν ξαναγυρίσεις, θα σου πάρω τα παιδιά να τα βάλω σε ίδρυμα”. Κάναμε καταγγελία στην Αστυνομία. Ούτε η Αστυνομία, ούτε από τον Δήμο βοήθησαν (...). Δε θέλω να μου τον βγάλουνε τρελό (...). Ήθελε να τον χωρίσει, δεν μπήκε στη διαδικασία να πάρει πίσω την καταγγελία, όπως ειπώθηκε. Για λίγο δεν την πρόλαβα... να τη σώσω. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο αδερφός της», ανέφερε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του Star η χαροκαμένη μητέρα της 32χρονης Κατερίνας.

«Τη χτυπούσε. Ήταν έγκυος κι αυτή απέβαλε από το ξύλο (...). Είχαν πάει και είχαν κάνει 10 μηνύσεις στην Αστυνομία. Αυτός ήταν θεατρίνος και πήγαινε στην Αστυνομία και έκλαιγε, και μετά πήγαινε σπίτι και τη χτυπούσε πάλι. Η Αστυνομία δεν προστάτευσε την ανιψιά μου. Τον είχαν καταγγείλει πολλές φορές. Πήγαινε και έλεγε στην πεθερά του “συγχώρεσέ με, δεν την ξαναχτυπάω” και φιλούσε το χέρι της, και τελικά τη σκότωσε», δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο θείος της 32χρονης, ο οποίος - επίσης - εμφανίστηκε εξοργισμένος με το ενδεχόμενο ο 36χρονος να αφεθεί ελεύθερος.

 “Γιαγιά, τη σκότωσα και πάω στην Αστυνομία να παραδοθώ”»

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του 36χρονου συλληφθέντος Βασίλης Νουλέζας υποστήριξε ότι ο εντολέας του ήθελε να επανασυνδεθεί με την άτυχη γυναίκα, κι ότι μετά το συμβάν είναι καταρρακωμένος. Είπε ακόμη ότι στην αρχή ο πελάτης του δεν είχε καταλάβει ότι δεν είναι στη ζωή η γυναίκα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Νουλέζας ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ο πελάτης του να έχει κάποια ψυχική διαταραχή, καθώς και το αν υπήρχε βρασμός ψυχικής ορμής την ώρα του αποτρόπαιου συμβάντος.

Στην εκπομπή “Μαζί σου” μίλησε και η γιαγιά του 36χρονου, η οποία - όπως δήλωσε - ήταν εκείνη που μεγάλωσε τον κατηγορούμενο.

«Κατά τη 1:15 με παίρνει (σ.σ. τηλέφωνο). “Γιαγιά, τη σκότωσα και πάω στην Αστυνομία να παραδοθώ”», φέρεται να ανέφερε στη γιαγιά του ο 36χρονος.

 Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε, πάντως, και ο ένας εκ των αδελφών της άτυχης 32χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι η αδερφή του είχε απευθυνθεί στις αστυνομικές Αρχές εξαιτίας των όσων φαίνεται να περνούσε δίπλα στον σύζυγό της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News