Λασίθι

Στα δόντια των λαγοκεφάλων ολόκληρη η ψαριά

Επίθεση λαγοκεφάλων δέχτηκε η ψαριά αλιευτικού στην Ιεράπετρα

Άλλη μια ψαριά του αλιευτικού με καπετάνιο τον Λάμπη Τζαράκη και το πλήρωμά του, «έπεσε» στα κοφτερά δόντια των λαγοκεφάλων. Τη στιγμή που το αλιευτικό βρισκόταν στα ανοιχτά και στα δίχτυα βρισκόταν καλή ψαριά, δέχτηκε επίθεση 50 λαγοκεφάλων.

Τα τοξικά ψάρια όχι μόνο θέλησαν να κατασπαράξουν την ψαριά αλλά και κατέστρεψαν τα δίχτυα του αλιευτικού.

Οι αλιείς επέστρεψαν απογοητευμένοι στην Ιεράπετρα αφού δέχτηκαν πλήγμα από την επίθεση και έπρεπε να επιδιορθώσουν τη ζημιά στα δίχτυα. Ενδεικτικό είναι ότι κάθε ένας από τους τεράστιους λαγοκεφάλους ζυγίζει περίπου 5 κιλά.

Τα τοξικά ψάρια συνεχίζουν να καταστρέφουν τούς ψαράδες της Ιεράπετρας και όλης της νησιωτικής Ελλάδας , με την πολιτεία και την Ε.Ε. να βρίσκονται μακριά «νυχτωμένες.

Οι αλιείς μπορεί συνεχίζουν το ψάρεμα και επιμένουν για να βγάλουν το μεροκάματο, οι λαγοκέφαλοι όμως συχνά αποτελούν  εμπόδιο. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουν ότι οι πληθυσμοί των λαγοκέφαλων είναι απίστευτοι σε σημείο που να μην μπορούν να πιάσουν ούτε ένα ψάρι με το καλάμι τους πριν το καταβροχθίσει το λαγόψαρο. Έτσι, οι ερασιτέχχες αλιείς επιλέγουν πλέον να φεύγουν από την Ιεράπετρα και να πηγαίνουν στις ανοιχτές θάλασσες της Σητείας προκειμένου να φτάσει ένας μεζές στο τραπέζι τους.

Όσο για τους επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η ψαριά τους καταστρέφεται.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια