Η αναρρίχηση έκρυβε... παγίδες - Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε ο περιπατητής

Κρήτη
Η αναρρίχηση έκρυβε... παγίδες - Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε ο περιπατητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως τα... χρειάστηκε ο Ολλανδός τουρίστας

Σε περιπέτειες φαίνεται να μπήκε ο 6οχρονος Ολλανδός καρδιοπαθής, όταν  τραυματίστηκε στην διάρκεια αναρρίχησης του στο Κουτσουνάρι του Δήμου Ιεράπετρας, όπως είχε γράψει απο χθες το neakriti.gr.

Για την παροχή βοήθειας ζητήθηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής και άμεσα ξεκίνησαν έρευνες  από την Π.Υ Ιεράπετρας και την 3η ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και την διάσωση του.

Τελικά οι διασώστες τον εντόπισαν σε βραχώδη περιοχή και τον μετέφεραν σε σημείο προσεγγίσιμο για να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ.

Ο 70χρονος πέραν του τραυματισμού του αντιμετώπισε και καρδιολογικά προβλήματα.

Πώς στήθηκε η διάσωση καρδιοπαθούς 60χρονου Ολλανδού κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην Ιεράπετρα.

Επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τηλεφώνημα Ολλανδέζας τουρίστριας.

Η γυναίκα ζητούσε βοήθεια, καθώς ο σύζυγός της 60 ετών περίπου, στην πεζοπορία που έκαναν σε απόκρημνη περιοχή πάνω από το Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έμεινε ακίνητος, χωρίς να μπορεί να περπατήσει.

Η Ολλανδέζα τουρίστρια τον άφησε σε ένα σημείο ασφαλές, κατέβηκε στην κεντρική επαρχιακή οδό Ιεράπετρας - Σητείας και κάλεσε σε βοήθεια.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο, Εθελοντές Σαμαρείτες, η ΕΜΑΚ και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία για να επιχειρηθεί μέσα από ένα δύσβατο και απόκρημνο μονοπάτι, να προσεγγίσουν το σημείο, προκειμένου να παραληφθεί ο 60χρονος Ολλανδός και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

 Η επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία, ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News