Αίσιο τέλος σε περιπέτεια 60χρονου Ολλανδού περιπατητή

Λασίθι
Αίσιο τέλος σε περιπέτεια 60χρονου Ολλανδού περιπατητή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση καρδιοπαθούς 60χρονου Ολλανδού κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στην Ιεράπετρα

Επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε μετά τις 2 σήμερα το μεσημέρι όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσίας δέχτηκε τηλεφώνημα Ολλανδέζας τουρίστριας.

Η γυναίκα ζητούσε βοήθεια, καθώς ο σύζυγός της 60 ετών περίπου, στην πεζοπορία που έκαναν σε απόκρημνη περιοχή πάνω από το Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου Ιεράπετρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έμεινε ακίνητος, χωρίς να μπορεί περπατήσει.

Η Ολλανδέζα τουρίστρια τον άφησε σε ένα σημείο ασφαλές, κατέβηκε στην κεντρική επαρχιακή οδό Ιεράπετρας - Σητείας και κάλεσε σε βοήθεια.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης από τον Άγιο Νικόλαο, Εθελοντές Σαμαρείτες, η ΕΜΑΚ και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία για να επιχειρηθεί μέσα από ένα δύσβατο και απόκρημνο μονοπάτι, να προσεγγίσουν το σημείο, προκειμένου να παραληφθεί ο 60χρονος Ολλανδός και να μεταφερθεί με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η επιχείρηση που στέφθηκε με επιτυχία, ολοκληρώθηκε στις 6 το απόγευμα, με τον 60χρονο να έχει διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική με την ελπίδα ότι η αδιαθεσία του ήταν κάτι προσωρινό και όχι κάτι σοβαρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News