Δίκη Καλαντζάκη: Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας για την χήρα του καρδιολόγου και τον 38χρονο

Λασίθι
Δίκη Καλαντζάκη: Τι πρότεινε ο Εισαγγελέας για την χήρα του καρδιολόγου και τον 38χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα ξημερώματα αναμένεται η απόφαση - Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι

Σε εξέλιξη βρισκόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας - ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα - η εκδίκαση της υπόθεσης του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί τον Οκτώβριο του 2017, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας, στην περιοχή Πιλαλήματα.

Γύρω στα μεσάνυχτα, ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, για τον 38χρονο πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση).

Ωστόσο, αναφορικά με την 39χρονη πρώην ερωμένη του, πρότεινε να μετατραπεί η πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Η πολύκροτη δίκη ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, βρισκόταν σε εξέλιξη η αγόρευση του Εισαγγελέα της Έδρας.

Aκολούθησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και, τέλος, θα έχουμε την έκδοση της απόφασης.

Το βράδυ της Τρίτης, απολογήθηκαν ενώπιον της Έδρας οι δύο κατηγορούμενοι: Πρόκειται για την 39χρονη χήρα Καλαντζάκη που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συζύγου της, αλλά και του 38χρονου πρώην εραστή της, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρώτος απολογήθηκε ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, ο οποίος δήλωσε ότι λυπάται για την πράξη του, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από την οικογένεια Καλαντζάκη.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε την 39χρονη από το σχολείο, στη Βουλγαρία κι ότι ήρθε ξανά σε επαφή μαζί της , τον Οκτώβριο του 2016, μέσω facebook.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του, ο 38χρονος γνώριζε ότι η συμπατριώτισσά του ήταν παντρεμένη, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εκείνη του είχε πει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση της με τον άνδρα της.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, ο λόγος για τον οποίο ταξίδεψε στην Κρήτη από τη Βουλγαρία, ήταν επειδή στα μέσα Αυγούστου του 2017, είχε δεχτεί διαδικτυακά απειλητικό μήνυμα από τον 62χρονο γιατρό.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο καρδιολόγος απείλησε τον ίδιο και το παιδί του, καθώς φέρεται να είχε αντιληφθεί τη σχέση που ο 38χρονος διατηρούσε με τη γυναίκα του.

Ο 38χρονος φέρεται να μετέβη στην Κρήτη προκειμένου να ζητήσει το λόγο από τον 62χρονο. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ήθελε να σκοτώσει το γιατρό, παρά να απαλλάξει την 39χρονη από τα προβλήματά της.

Εξάλλου, η 39χρονη κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι επ’ ουδενί δεν γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός της θα δολοφονούσε τον άντρα της.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπαθούσε να ξεκόψει από τον 38χρονο, ωστόσο, αυτός φέρεται να την απειλούσε, με αποτέλεσμα, εκείνη να διστάζει να διακόψει τη σχέση τους.

Η 39χρονη εμφανίστηκε, πάντως, εξοργισμένη απέναντι στον συγκατηγορούμενό της, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, κατέστρεψε τη ζωή της, αλλά και τη ζωή του παιδιού της.Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 39ΧΡΟΝΗΣ

«Μου κατέστρεψε τη ζωή»

Μετά την απολογία του 38χρονου αστυνομικού, ακολούθησε η απολογία της πρώην ερωμένης του, η οποία ισχυρίστηκε ότι επουδενί δε γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενός της θα δολοφονούσε τον άντρα της. Η 39χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία υποστήριξε ότι σε κάποια χρονική στιγμή που ο συγκατηγορούμενός της είχε μεθύσει, της είχε πει ότι θα σκοτώσει τον σύζυγό της. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί τότε ότι ο 38χρονος θα έκανε πράξη τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με την ίδια, προσπαθούσε να ξεκόψει από τον 38χρονο, ωστόσο εκείνος φέρεται να την απειλούσε, με αποτέλεσμα εκείνη να διστάζει να διακόψει τη σχέση τους. Επιβεβαίωσε, εξάλλου, ότι ο γάμος της με τον καρδιολόγο αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η 39χρονη εμφανίστηκε, πάντως, εξοργισμένη απέναντι στον συγκατηγορούμενό της, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατέστρεψε τη ζωή της, αλλά και τη ζωή του παιδιού της.

«Το παιδί μου έχασε τον πατέρα του κι εγώ έχασα τον άντρα μου από έναν ανισόρροπο», φέρεται να υποστήριξε χθες η κατηγορούμενη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News