Επιχείρηση «σκούπα» για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

Λασίθι
Επιχείρηση «σκούπα» για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «σκούπα» για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και κινδύνου στην Ιεράπετρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση «σκούπα» του Δήμου Ιεράπετρας για την απομάκρυνση δεκάδων εγκαταλελειμμένων οχημάτων, τόσο στον αστικό ιστό όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα.

Στόχος είναι η εκκαθάριση μέχρι το καλοκαίρι όλων των σημείων που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί από τον έναν και μοναδικό υπάλληλο που διαθέτει η Δημοτική Αστυνομία της Ιεράπετρας.

Στην ΚΡΗΤΗ TV μίλησε το στέλεχος εταιρείας ανακύκλωσης ΙΧ κ. Δημήτρης Βασιλάκης ο οποίος τόνισε ότι «η διαδικασία είναι λίγο αργή, καθώς υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία».

Εστίες μόλυνσης και κινδύνου

Η διαδικασία καταγραφής ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια διάστημα στο οποίο σχηματίστηκαν φάκελοι για πάνω από 160 εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία επικολλήθηκαν ειδοποιήσεις στους κατόχους για να φροντίσουν να τα μετακινήσουν μόνοι τους, κάτι που δεν έπραξαν, με συνέπεια τα οχήματα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και κινδύνου. 

Με την ανάθεση της εργολαβίας και πιστοποιημένη εταιρεία ξεκίνησε η διαδικασία περισυλλογής για τα πρώτα πενήντα οχήματα, από τα οποία έχουν ήδη παραληφθεί περίπου 35.

Το 50% των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που έχει καταγράψει η Δημοτική Αστυνομία βρίσκονται στην πόλη της Ιεράπετρας και τα υπόλοιπα σε όλες τις μικρές και μεγάλες δημοτικές κοινότητες του Δήμου, όπως η περιοχή του Αγίου Ιωάννη, το Δημοτικό Διαμέρισμα Μακρύ Γιαλού και την Γρα Λυγιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News