Ο Αντώνης Πετράς θέτει υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο της Ιεράπετρας

Λασίθι
Ο Αντώνης Πετράς θέτει υποψηφιότητα για το δημαρχιακό θώκο της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος περνά και όσο πλησιάζει ο εκλογικός μήνας Μάης παρουσιάζονται σταδιακά όσοι έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο της Ιεράπετρας

Εκείνος που δήλωσε και επίσημα χθες, ότι θέτει την υποψηφιότητα του για τη θέση του δημάρχου Ιεράπετρας, είναι ο μέχρι πριν λίγες μέρες πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, ιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Πετράς, ο οποίος είχε εκλεγεί με την δημοτική παράταξη του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη.

Έχει προηγηθεί η υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου Ιεράπετρας, του μέχρι πριν λίγους μήνες αντιδημάρχου κ. Αργύρη Πανταζή, που ανεξαρτητοποιήθηκε κι εκείνος από τη δημοτική ομάδα του κ. Καλαντζάκη.

Από την ίδια δημοτική παράταξη «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» κινήσεις για συγκρότηση νέας δημοτικής ομάδας κάνουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανόλης Φραγκούλης, Μιχάλης Σπυριδάκης και Γιάννης Τζιρβελάκης.

Με όλα αυτά τα δεδομένα η εικόνα που βγαίνει εδώ και καιρό προς τα έξω από την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Ιεράπετρας, είναι ότι στο «στρατόπεδο» του νυν δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, λειτουργούσε άτυπα από καιρό, ένα κανονικό «φυτώριο» υποψηφίων δημάρχων.

Οι μέχρι τώρα γνωστές και δηλωμένες υποψηφιότητες για τη θέση του δημάρχου Ιεράπετρας είναι: του κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του κ. Θανάση Χηνόπουλου, του κ. Αργύρη Πανταζή, του κ. Αντώνη Πετρά, της κ. Μαρίας Κοτσιφάκη, του κ. Αλέξανδρου Μουζουράκη και ετοιμάζονται για ανακοινώσεις σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κ. Ελένη Βλάσση και κάποιος από την «ομάδα» του κ. Μανόλη Φραγκούλη.

Από τις υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις δυσκολία να κατέβουν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, αφού δεν προχώρησε η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΕΣ κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου, παρουσιάζουν οι παρατάξεις «Δημιουργική Συνεργασία» που έχει επικεφαλής σήμερα τον κ. Μανόλη Ζερβάκη, μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Προϊστάκη, και η παράταξη «Πολίτες εν Δράσει» με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Μαχαιρά.

Τι δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αντ. Πετράς, για ένα «Δήμο Πρότυπο»

«Με αίσθημα ευθύνης, σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, για το αξίωμα του Δημάρχου της Ιεράπετρας», δήλωσε ο Αντώνης Πετράς.

Στη δήλωση του με την οποία ανακοινώνει την υποψηφιότητα του ο ιατρός (ΩΡΛ) κ. Αντώνης Πετράς, αναφέρει:

Συνεργαζόμενος με ανθρώπους που έχουν μεγάλη εμπειρία στα κοινά, αλλά και νέους με διάθεση για προσφορά, «με λογισμό και μ’ όνειρο», ξεκινάμε την προσπάθεια για να κτίσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Στόχος είναι ένα ανθρώπινο, σύγχρονο, με σεβασμό στο περιβάλλον αλλά και στην πολιτιστική μας κληρονομιά, μοντέλο ανάπτυξης.

Μακριά από κομματικές επιρροές και μικροπολιτικές πρακτικές, ανοικτοί σε νέες ιδέες, σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων και στρατηγικό σχεδιασμό για το μέλλον, χαράσσουμε το δρόμο, εξασφαλίζοντας ισομερή ανάπτυξη των χωριών και του αστικού ιστού.

Για το Δήμο που θέλουμε. Για το Δήμο που δικαιούμαστε.

Το όραμα, η τεχνογνωσία και η διάθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς της Ιεράπετρας - κοινωνικούς, εθελοντικούς, επαγγελματικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς – και αξιοποιώντας το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου, βάζουμε τις προτεραιότητες και δημιουργούμε τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες, για την υλοποίηση ενός σχεδίου ολικής επαναφοράς της Ιεράπετρας σε Δήμο πρωταγωνιστή, σε Δήμο πρότυπο.

Στην προσπάθεια αυτή σας καλώ να συμμετέχετε, ενεργοποιώντας την αγάπη και τη δυναμική που ο καθένας από όλους εσάς διαθέτει, στον όμορφο αγώνα, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας».

Σε δύσκολη θέση η «Δημιουργική Συνεργασία»

Η Δημοτική Παράταξη «Δημιουργική Συνεργασία», η οποία βρίσκεται στη θέση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ξεκίνησε την πορεία της στα τοπικά πράγματα πριν πέντε περίπου χρόνια. Πριν ένα περίπου χρόνο αποφάσισε να ξεκινήσει την ανασύνταξη και την διεύρυνσή της, με άνοιγμά της στην κοινωνία. Στόχος της διαδικασίας αυτής ήταν να αναζητηθούν ευρύτερες συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες του δημοκρατικού χώρου, ώστε να καταγραφούν και να κατατεθούν προτάσεις. Η Γ. Σ. της παράταξης εξέλεξε πολυμελή Οργανωτική Επιτροπή, για να συντονίσει τις επόμενες κινήσεις και να προετοιμάσει εισηγήσεις για την περαιτέρω πορεία. Να επεξεργαστεί ακόμα και να παρουσιάσει για έγκριση τις διαδικασίες και τους διαφανείς κανόνες, για την επιλογή νέου επικεφαλής της παράταξης, από τη στιγμή που ο κ. Γιώργος Προϊστάκης είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την ηγεσία της παράταξης. Στην συνέχεια και για αρκετούς μήνες ακολούθησε μια πρωτόγνωρη διαδικασία με αρκετές Γενικές Συνελεύσεις και δεκάδες συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ακολούθησε η προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των συνδημοτών μας που φιλοδοξούσαν να εκπροσωπήσουν την Παράταξή μας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019 και να προσδιορίσει τις σχετικές διαδικασίες αξιολόγησης και επιλογής.

«Έχοντας καταλήξει σε τουλάχιστον 4 ενδιαφερόμενους για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου από τους τουλάχιστον 10 αρχικά... βάζοντας πάνω απ’ όλα «το συμφέρον της πόλης» και όχι το προσωπικό του ο καθένας μας, χωρίς την παραμικρή αρνητική άποψη από κανένα, επιλέξαμε τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου, μετά φυσικά τη δική του βούληση στο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας! Στις συναντήσεις μας (και στην Παράταξη αλλά και με τους υπόλοιπους υποστηρικτές) αυτό που τονίστηκε και έπρεπε να διαφυλάξουμε... ήταν να μην εμπλακούν κόμματα και παρατάξεις στις διαδικασίες και να προχωρούσαμε με βασικό σκοπό τα προβλήματα και τη λύση τους. Δυστυχώς η υποψηφιότητα «Μαμαντόπουλου» για διάφορους λόγους αποσύρθηκε πριν καν ανακοινωθεί επίσημα. Μια ευκαιρία για μια δυναμική και ενωτική προοπτική χάθηκε. Η Οργανωτική Επιτροπή ολοκλήρωσε την προσπάθεια της χωρίς να καταλήξει σε μια τελική πρόταση στήριξης ενός υποψηφίου δημάρχου για τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές στις 26 Μαΐου του 2019. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, μόλις ανακοιωθούν οι υποψηφιότητες, συλλογικά αλλά και προσωπικά, θα εκφραστούμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ιεράπετρας και των χωριών μας, γιατί η Ιεράπετρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον», μας είπε σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρώην επικεφαλής και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Δημιουργικής Συνεργασίας», κ. Γιώργος Προϊστάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News