Λασίθι

Διαλυνάκειο Νοσοκομείο: Μηνυτήρια αναφορά για το έλλειμμα των 115.000 ευρώ

Έλλειμμα στα ταμεία του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου της Νεάπολης Λασιθίου

Με ιδιαίτερη προσοχή διερευνάται από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε το προηγούμενο διάστημα αναφορικά με έλλειμμα που φέρεται να διαπιστώθηκε στα ταμεία του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου της Νεάπολης Λασιθίου.

Το επίμαχο έλλειμμα αφορά σε χρονική περίοδο αρκετά παλαιότερων ετών και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φερόμενο έλλειμμα είναι της τάξης των περίπου 115.000 ευρώ. Το έλλειμμα φέρεται να επισημάνθηκε πριν από λίγα χρόνια από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξάλλου, λίγους μήνες πριν, το επίμαχο έλλειμμα φέρεται να επιβεβαιώθηκε από το πόρισμα που συνέταξαν ορκωτοί λογιστές-ελεγκτές, οι οποίοι προσελήφθησαν από τη διοίκηση του νοσοκομείου για να διενεργήσουν σχετική έρευνα.

Το “κουβάρι” της υπόθεσης, η οποία ήδη συζητείται στην τοπική κοινωνία του Μεραμπέλου, και όχι μόνο, άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου της Νεάπολης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως προκύπτουν αναφορικά με το επίμαχο έλλειμμα. Ειδικότερα, η σχετική μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.

Έτσι, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα από το Πταισματοδικείο Λασιθίου, στη Νεάπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν καταθέσει ενόρκως ενώπιον των Αρχών ο αναπληρωτής διοικητής του Διαλυνάκειου, καθώς και η διοικητική διευθύντρια του νοσοκομείου. Εντούτοις, έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν και μέλη προηγούμενων διοικήσεων, καθώς και υπάλληλοι του Νοσοκομείου Νεάπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», τα εν λόγω άτομα αναμένεται να καταθέσουν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι το έλλειμμα των περίπου 115.000 ευρώ επισημάνθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο πριν από λίγα χρόνια και αφορά σε έτη προηγούμενων δεκαετιών και συγκεκριμένα σε οικονομικές χρήσεις παρελθόντων ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια