Λασίθι

Στα λευκά «ντύθηκε» και η ορεινή Ιεράπετρα

Δύσκολη η κυκλοφορία στους δρόμους

Για δεύτερη φορά σε διάστημα ολίγων ημερών η  ορεινή Ιεράπετρα ντύθηκε στα λευκά από το χιόνι που έπεφτε κατά διαστήματα από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης.

Χιονάκι έπεφτε κατά διαστήματα και στην πόλη της Ιεράπετρας χωρίς ωστόσο να το στρώσει λόγω των βορειοδυτικών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Η χιονόστρωση είχε διακυμάνσεις από τα 400 μέτρα και βορειότερα, ξεκινώντας στα δυτικά της Ιεράπετρας από την περιοχή Άγιος Γεώργιος Ανατολής, ενώ και λίγο χαμηλότερα στους Καλογέρους, στρώθηκε το χιόνι για λίγο στα πιο υπήνεμα σημεία. Από την Ανατολή προς Μάλλες, Σελάκανο και Καλαμαύκα-Πρίνα, η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν πάρα πολύ δύσκολή χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα σχολεία στις Μάλλες και στην Καλαμπάυκα ήταν κλειστά. Αύριο, το σχολείο της Καλαμπάυκας θα λειτουργήσιε κανονικά, κλειστό όμως θα παραμείνει το σχολείο στις Μάλλες Ιεράπετρας.

«Παρακαλούμε τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις χωρίς να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια τους σε περιοχές πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο. Το γκρέιντερ του Δήμου Ιεράπετρας περνά και καθαρίζει τους κεντρικούς δρόμους, αλλά επειδή η χιονόπτωση είναι σε εξέλιξη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

»Πρόβλημα με διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος είχαμε στον Ξερόκαμπο και στον παραδοσιακό οικισμό της Ανατολής με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς θέρμανση πολλοί κάτοικοι  κυρίως ηλικιωμένοι σε αυτές τις περιοχές, όπου η θερμοκρασία έπεσε μέχρι και τους 2°C.

»Η πολιτική προστασία του Δήμου Ιεράπετρας είναι σε εγρήγορση πάντως και παρεμβαίνει όπου υπάρχει πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στον  επαρχιακό Μύρτους-Γδοχίων, όπου στείλαμε μηχάνημα να καθαρίσει τα σημεία εκείνα όπου είχαν πέσει πέτρες και βράχια στο οδόστρωμα», μας είπε η αντιδήμαρχος υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και αγρότες παραγωγοί κηπευτικών σε θερμοκήπια, καθώς υπάρχει κίνδυνος στις ημιορεινές περιοχές να καταρρεύσουν οι παλιές ξύλινες κατασκευές υπό το βάρος του χιονιού και να παγώσουν οι χυμοί των φυτών που είναι στο ζενίθ της παραγωγής, με καταστροφικές συνέπειες για το αγροτικό εισόδημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια