Εγκλωβίστηκαν 2 άτομα στα ορεινά του Οροπεδίου

Κρήτη
Εγκλωβίστηκαν 2 άτομα στα ορεινά του Οροπεδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων στα ορεινά του Οροπεδίου Λασιθίου σε υψόμετρο 1500 μέτρα και ενώ είχαν πάει για αποκατάσταση προβλήματος σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ανεβαίνοντας με το όχημα τους,  η ερπύστρια τους έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διασχίζουν με τα πόδια  200-300 μέτρα μέχρι να φτάσουν στο θάλαμο και να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Έκτοτε παραμένουν σε υψόμετρο 1500 μέτρα στην κορυφή του Αφέντη Χριστού, της κοινότητας Πλάτης, εκεί ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία απεγκλωβισμού τους.

Στο σημείο κατευθύνεται κλιμάκιο της ΄Γ ΕΜΑΚ, ενώ εκχιονιστικό όχημα του Δήμου Οροπεδίου, προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο με το δεδομένο μάλιστα ότι το χιόνι στην περιοχή φθάνει και ξεπερνάει τα 4 μέτρα σε ύψος,

Επίσης στο σημείο κατευθύνεται και πυροσβεστικό κλιμάκιο από το Τζερμιάδο, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Το θετικό είναι ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δύο εργαζόμενοι τεχνικοί δεν κινδυνεύουν.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου μιλώντας στo neakriti.gr, έχοντας συνομιλήσει νωρίτερα με τους δύο τεχνικούς ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία τους, όμως λόγω της πυκνότητας του χιονιού θα πάρει χρόνο να τους προσεγγίσουν και να τους απεγκλωβίσουν.

Επίσης ο κ. Στεφανάκης ανέφερε ότι χθες εγκλωβίστηκαν ζώα σε ποιμνιοστάσιο, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Δημοτικής Αρχής , τα ζώα σώθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News