Λασίθι

560.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Rex

Έργο πνοής για τον πολιτισμό στον Άγιο Νικόλαο

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του ΡΕΞ και την τοποθέτηση μόνωσης στην οροφή του κτηρίου προχωρά ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Το έργο με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τον χώρο του πολιτισμού στην πόλη.

«Με το έργο αυτό (ΡΕΞ), θα αναβαθμιστεί θεαματικά, ο χώρος πολιτισμού που υπάρχει στον Άγιο Νικόλαο - ένα εξαιρετικό κτίριο το οποίο είχε ανακαινιστεί την δεκαετία του ΄90 και είχε κατασκευαστεί επί δημαρχίας του κ. Γ.Μενεγάκη. Επιπλέον θα προκύψουν χώροι στον Γ΄ όροφο του κτιρίου, για τις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ στην αίθουσα που συνεδριάζει το Δ.Σ, θα υπάρξουν παρεμβάσεις -με την συνδρομή της Δ/νσης Μελετών- ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να μπορέσει να λειτουργήσει και ώς χώρος εκδηλώσεων για τους πολίτες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης που προβλέπει την αποκατάσταση της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του ΡΕΞ και την τοποθέτηση μόνωσης στην οροφή του κτιρίου.

Ο κ. Ζερβός χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ώς ένα από τα πιο σημαντικά της παρούσας δημοτικής περιόδου, υπογραμμίζοντας ότι το έργο δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2018 και χρειάστηκαν 10 ολόκληροι μήνες για να ξεκινήσει να κατασκευάζεται εξαιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών που υφίστανται.

Εξάλλου όπως ανέφερε, σε συνδυασμό με την παραχώρηση του κτιρίου του Ειρηνοδικείου στον δήμο και κάποιες μελετώμενες από την δημοτική αρχή κινήσεις περί του συγκεκριμένου κτίσματος, με την λειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης θεωρούμε - τόνισε- ότι δημιουργείται στον Άγιο Νικόλαο, ένα σοβαρό κέντρο πολιτισμού που στο εξής θα δώσει το έναυσμα για την αλλαγή της λογικής λειτουργίας του πολιτισμού στον Δήμο.

Να σημειώσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 560.000 ευρώ, ενώ ανάδοχος του, επιλέχθηκε η «Μεθοδική Ανώνυμη Τεχνική – Εμπορική Εταιρεία» που προσέφερε έκπτωση 54,37%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια