Πανέμορφο το λευκό Οροπέδιο Λασιθίου - Στο... πόδι τα εκχιονιστικά

Λασίθι
Πανέμορφο το λευκό Οροπέδιο Λασιθίου - Στο... πόδι τα εκχιονιστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη προσοχή για τους οδηγούς μετά τη χιονόπτωση – Με αντιολισθητικές αλυσίδες οι μετακινήσεις

Πανέμορφες είναι οι εικόνες από το Οροπέδιο Λασιθίου στο οποίο το χιόνι έπεσε με… γενναιοδωρία και τα τοπία έχουν γίνει πλέον λευκά, με τις θερμοκρασίες παράλληλα να είναι πολύ χαμηλές.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννης Στεφανάκης, μιλώντας στο neakriti.gr ενημέρωσε πως λίγο μετά τις 8 το πρωί η θερμοκρασία είναι στους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ήταν… υπό του μηδενός.

Οι εικόνες από το Δήμο, μπορεί να πει κανείς ότι είναι ονειρικές. Το τοπίο είναι πάλλευκο και ενδείκνυται για όσους θέλουν να παίξουν χιονοπόλεμο ή έστω να απολαύσουν το χιόνι, φορώντας φυσικά πολύ ζεστά ρούχα! Το χιόνι έχει σκεπάσει τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ έχει καλύψει μέχρι και τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Πάντως, από νωρίς το πρωί τα εκχιονιστικά έχουν πιάσει δουλειά για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους οδηγούς οι οποίοι θέλουν να κάνουν μια διαδρομή στο Οροπέδιο.

«Από τις 3 τα ξημερώματα έχει ξεκινήσει η σφοδρή χιονόπτωση, κυρίως από το Μοναστήρι της Κεράς μέχρι το Οροπέδιο. Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αφού τα μηχανήματα έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς να βγάζουν τα χιόνια» αναφέρει ο κ. Στεφανάκης.

Ο χιονιάς πάγωσε το δρόμο

Πάντως, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός είχαν ως αποτέλεσμα να παγώσει ο δρόμος, αν αναλογιστεί κανείς και τους -1 βαθμούς Κελσίου πριν από λίγες ώρες στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, δυσκολία στη μετακίνηση είχαν νωρίς το πρωί οδηγοί που δεν μπορούσαν να διασχίσουν συγκεκριμένους δρόμους, καθώς υπήρχε πάγος.

Ο Δήμος, όμως, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να φτάσουν στο Οροπέδιο Λασιθίου και να ρίξει αλάτι έτσι ώστε να μη γλιστρούν οι δρόμοι. Την ίδια ώρα, ο κ. Στεφανάκης μέσω του neakriti.gr εφιστά την προσοχή των οδηγών οι οποίοι θέλουν είτε να απολαύσουν τα χιόνια είτε πρέπει για κάποιο λόγο να φτάσουν στα χιονισμένα αυτά μέρη:

«Καλό είναι οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς τώρα (σ.σ. 8π.μ.) άρχισε ξανά να χιονίζει πολύ».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News