Για ακόμη μία φορά μετέφεραν ασθενή λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Λασίθι
Για ακόμη μία φορά μετέφεραν ασθενή λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλη της Ομάδας Διάσωσης της ΕΔΕΑΚ από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας για ακόμη μία φορά κλήθηκαν να συνδράμουν στη μεταφορά ενός ασθενή, λόγω απουσίας ασθενοφόρου

Ένας 79χρονος άνδρας που αντιμετώπιζε σήμερα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών (ΕΔΕΑΚ), έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο.

Μετά από εξέταση και εκτίμηση ιδιώτη γιατρού για την κατάσταση του ηλικιωμένου άνδρα, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τους οικείους του 79χρονου.

Ωστόσο λόγω απουσίας ασθενοφόρου, για άλλη μία φορά το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και συγκεκριμένα μέλη της ομάδας διάσωσης της ΕΔΕΑΚ κλήθηκαν να συνδράμουν εκείνοι για τη μεταφορά του ηλικιωμένου.

Πιο αναλυτικά τα μέλη της ΕΔΕΑΚ σε ανάρτησή τους αναφέρουν τα εξής:

«Λόγω απουσίας ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, κλήθηκε για μια ακόμα φορά από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας η ομάδα διάσωσης της ΕΔΕΑΚ, σήμερα Σάββατο 5 Ιανουαρίου και ώρα 14:28.

Το περιστατικό αφορούσε ένα 79χρονο άνδρα που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, σύμφωνα με τον ιδιώτη γιατρό που κλήθηκε από την οικογένεια για να τον εξετάσει.   

Έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, γιατί ήταν σε διακομιδή, όπως ανέφεραν οι συγγενείς του 79χρονου και απευθύνθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και ΕΔΕΑΚ αντέδρασαν άμεσα στην κλήση απόγνωσης για βοήθεια των οικείων του 79χρονου, πηγαίνοντας στο σημείο, όπου παρελήφθη ο ασθενής και στην συνέχεια μεταφέρθηκε με το διασωστικό όχημα της ΕΔΕΑΚ, συνοδεία περιπολικού, στο νοσοκομείο Σητείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News