Το Φεβρουάριο στο σκαμνί η χήρα και ο εραστής της για τη δολοφονία του καρδιολόγου Καλαντζάκη

Λασίθι
Το Φεβρουάριο στο σκαμνί η χήρα και ο εραστής της για τη δολοφονία του καρδιολόγου Καλαντζάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 38χρονος Βούλγαρος αστυνομικός θα δικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκδίκαση της υπόθεσης του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2017, στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Σητείας-Ιεράπετρας.

Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος αστυνομικός από τη Βουλγαρία, αλλά και η 39χρονη φερόμενη ερωμένη του και χήρα του θύματος θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου σε περίπου δύο μήνες, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, η δίκη προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου του 2019. Εξάλλου, η εκδίκαση της υπόθεσης αποφασίστηκε ότι θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρεται στο σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ο 38χρονος Βούλγαρος αστυνομικός θα δικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εξάλλου, η 39χρονη ομοεθνής του θα δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η 39χρονη και ο 38χρονος φερόμενος εραστής της, το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Εξάλλου, στο βούλευμα περιγράφεται ο “ρόλος” που φέρεται να έπαιξε στην υπόθεση η 39χρονη χήρα του Καλαντζάκη.

«(...) Λίγο καιρό νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017, είχε μεταβεί με αυτοκίνητο στη Σητεία, φέροντας παράνομα ένα περίστροφο, ένα κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και ένα μαχαίρι μήκους 21 εκατοστών, τα οποία και άφησε στο αυτοκίνητο. Το κλειδί του αυτοκινήτου το κράτησε η σύζυγος του καρδιολόγου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο επίμαχο βούλευμα.

Εξάλλου, αναφορικά με την 39χρονη χήρα, γράφεται ακόμη ότι «τον ενημέρωσε με μήνυμα μέσω του κινητού της για την ακριβή ώρα αναχώρησης του συζύγου της, το δρομολόγιο κίνησής του, τον προορισμό του και το καταλληλότερο σημείο της διαδρομής για το στήσιμο της ενέδρας».

Σχολιάζοντας, πάντως, πριν από λίγες εβδομάδες την παραπομπή της εντολέως του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης αρκέστηκε να δηλώσει ότι «πλέον αναμένουμε να αποδειχτεί η αλήθεια των γεγονότων κατά την ακροαματική διαδικασία».

Το άγριο φονικό

Το άγριο φονικό είχε σημειωθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 8:30 το πρωί, στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες, που είχαν βγει για κυνήγι στους γύρω λόφους, ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είδαν ένα άτομο να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο κινείτο στο 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού.

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 38χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Μετά το έγκλημα, ο 38χρονος διέφυγε από το σημείο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη να οδηγεί ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Audi. Σε λιγότερο από δύο ώρες από το φρικτό φονικό, ο 38χρονος έπεφτε στα “χέρια” της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2017, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι τόσο ο 38χρονος αστυνομικός, όσο και η 39χρονη χήρα.

Παρά το γεγονός ότι ο 38χρονος ανέλαβε, ενώπιον του ανακριτή, εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτρόπαιο έγκλημα, οι δικαστικές Αρχές δεν πείστηκαν από τα λεγόμενά του και αποφάσισαν την προφυλάκιση τόσο του ίδιου, όσο και της 39χρονης φερόμενης ερωμένης του και χήρας του αδικοχαμένου γιατρού, η οποία από την πλευρά της αρνήθηκε την ανάμειξή της στο φονικό.

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, η 39χρονη από τη Βουλγαρία είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Εντούτοις, ο φερόμενος εραστής της παραμένει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News