«Καμπάνα» 13 ετών για τα 900 χασισόδεντρα μέσα σε θερμοκήπιο

Λασίθι
«Καμπάνα» 13 ετών για τα 900 χασισόδεντρα μέσα σε θερμοκήπιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούσε μέσα θερμοκήπιο, στην Ιεράπετρα, τον έστειλαν στη φυλακή

Πίσω από τα σίδερα της φυλακής παραμένει ένας 54χρονος - σήμερα - άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, καθώς φέρεται να καλλιεργούσε περισσότερα από 900 δενδρύλλια κάνναβης, μέσα σε θερμοκήπιο, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Ο 54χρονος ημεδαπός είχε κριθεί ένοχος τον Ιούνιο του 2017 από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης), το οποίο του είχε επιβάλει τότε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Σήμερα Τετάρτη, ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο μείωσε –ωστόσο- την ποινή του κατά δύο έτη: Το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών κι έτσι ο 54χρονος επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος υποστήριξε σήμερα στην απολογία του ότι καλλιεργούσε το χασίς, όχι όμως για να το διακινεί ο ίδιος. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κάνναβης για λογαριασμό άλλων. Όταν του ζητήθηκε, ωστόσο, από την Έδρα να κατονομάσει τα άτομα στα οποία αναφερόταν, εκείνος παρέμεινε σιωπηλός.

Η επίμαχη υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Μάιο του 2016. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε συλλάβει τότε τον 54χρονο μαζί με το νεαρό γιο του, έπειτα από «έφοδο» σε θερμοκήπιο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του θερμοκηπίου, καλλιεργούνταν συνολικά 906 χασισόδεντρα (τύπου "skunk").

Από την πρώτη στιγμή, ο 54χρονος είχε υποστηρίξει ότι ο γιος του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Τελικά, τον Ιούνιο του 2017, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο απήλλαξε το νεαρό, ενώ έκρινε ένοχο τον πατέρα του, καταδικάζοντάς τον σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News