default-image

Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη ευδοκιμούν στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη ευδοκιμούν στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμίζουν οι Ιεραπετρίτες για άλλη μία χρονιά τις "τσάντες της χριστουγεννιάτικης χαράς" ώστε να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής

Για άλλη μια χρονιά η μικρή κοινωνία της Ιεράπετρας δείχνει με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της, ότι μπορούμε ακόμη και σήμερα να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπο μας και πως μπορούμε ακόμη να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με την ίδια όμορφη ανθρωπιστική διάθεση οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του ΕΕΣ απευθύνονται σε όλους τους δημότες της περιοχής για να συνδράμουν ώστε να συνεχιστεί ο θεσμός της « Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς».

«Είναι μια πρωτοβουλία της Ιεραπετρίτικης κοινωνίας που αναβαθμίζει την πόλη μας σε πόλη αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Οι καιροί το απαιτούν τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο τόπος μας θα αποδείξει πως δεν θα οδηγηθεί στην απάθεια και την αδιαφορία για τον συνάνθρωπο που οι καιροί μας επιβάλλουν. Η Τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς είναι δικός μας θεσμός που καθιερώθηκε ώστε οι οικονομικά αδύνατοι του τόπου μας να γευτούν την αγάπη και την κοινωνική ευαισθησία όλων μας τις Αγίες Ήμερες των Χριστουγέννων. Το αίτημα μας γίνεται έγκαιρα όπως εσείς μας υποδείξατε», αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Φέτος η συγκέντρωση των αγαθών που θα περιλαμβάνει την τσάντα της Χριστουγεννιάτικης Χαράς, θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημερομηνίες 19 έως 23 Δεκεμβρίου ενώ η διανομή θα γίνει την 23η Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή.

Οικογένειες που πιθανόν να μην προλάβουν να εξυπηρετηθούν, θα παραλάβουν την τσάντα τους τις επόμενες δύο ημέρες.

«Εμείς σαν Ερυθροσταυρίτες θα συντονίσουμε και θα βοηθήσουμε τον θεσμό που αγαπήσατε να υλοποιηθεί με τη δική σας προσφορά. Ας προσπαθήσουμε για την επιτυχία του θεσμού της «Τσάντας της Χριστουγεννιάτικης Χαράς» ώστε να μην υπάρξουν στον τόπο μας άνθρωποι που θα στερηθούν τις μέρες των εορτών τα στοιχειώδη είδη διατροφής», τονίζουν οι εθελοντές και οι εθελόντριες.

«Επειδή θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή του κόσμου στην όμορφη αυτή ιδέα, τους παραθέτουμε κατάλογο των ειδών που πρέπει να περιέχουν οι τσάντες που θα ετοιμάσουν. Μπορούν αν θέλουν να τοποθετήσουν στην τσάντα φάκελο με τις δικές τους ευχές, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποια οικογένεια θα διατεθεί .

Τι μπορεί να περιέχει η τσάντα των κοινωνικά ευαίσθητων Ιεραπετριτών:

Α) 2 κιλά κρέας

Β) 2 κιλά ρύζι

Γ) 2 κιλά ζάχαρη

Δ) 1 κιλό φασόλια

Ε) 2 κιλά αλεύρι

ΣΤ) 2 φακελάκια καφέ

Ζ) 5 κουτιά γάλα εβαπορέ

Η) 4 πακέτα μακαρόνια

Θ) 2 κομπόστες φρούτων

Θ) Ένα παιγνίδι προαιρετικά. (Η τοποθέτηση παιχνιδιού στην τσάντα υποδεικνύει την επιθυμία του δωρητή να διατεθεί η τσάντα σε οικογένεια με παιδιά.

Οι τσάντες πρέπει να είναι έτοιμες το πρωί της Κυριακής 23-12-2018. Μετά από τηλεφώνημα του δωρητή στο 28420 – 25466, Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα περνάνε από τον τόπο εργασίας του για την παραλαβή. Η διανομή στις άπορες οικογένειες θα γίνεται διακριτικά το ίδιο βράδυ.

«Η επιτυχία της κοινωνικής αυτής δράσης θα προσφέρει πραγματική χαρά σε όλους. Σε εκείνους που την προσμένουν και σε εκείνους που την προσφέρουν. Από τώρα ευχόμαστε σε όλους κάθε ευτυχία» , καταλήγουν οι ερυθροσταυρίτες.

Τρεις σύλλογοι προσφέρουν τη στήριξή τους σε έναν νεαρό

Άλλη μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που ανέλαβαν τρεις Σύλλογοι της Ιεράπετρας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη, βίωσαν την απόλυτη καταστροφή.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να στηρίξει το νεαρό επιχειρηματία Μάνο Γεωργαλάκη, το μεζεδοπωλείο του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης και αφού ο νεαρός είχε επενδύσει σε αυτήν χρήματα και όνειρα μιας ζωής.

Με μια εκδήλωση που οργανώνεται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου σε νυχτερινό κέντρο της Ιεράπετρας από τους συλλόγους 1) Καφέ και Εστίασης 2) Εμπόρων και 3) Επαγγελματοβιοτεχνών, θα υποστηριχτεί ο νεαρός ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου, ώστε να καταφέρει να ξαναστήσει από την αρχή της επιχείρηση του και να συνεχίσει να εργάζεται για να πραγματοποιήσει όπως επιθυμεί τα όνειρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News