Πετρούπολη - Σοκάρει ο παιδοκτόνος: Σκότωσε την κόρη του μετά από 4 προσπάθειες

Ελλάδα
Πετρούπολη - Σοκάρει ο παιδοκτόνος: Σκότωσε την κόρη του μετά από 4 προσπάθειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγκλημα εκδίκησης η τραγική δολοφονία της 18χρονης από τον πατέρα της - Καταπέλτης ο Εισαγγελέας

Σοκάρουν τα όσα ακούστηκαν στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείου Αθηνών, στο οποίο εκδικαζόταν σήμερα η πολύκροτη υπόθεση που αναστάτωσε την Ελλάδα το 2017, όταν ένας πατέρας σκότωσε τη 18χρονη κόρη του, στο σπίτι τους στην Πετρούπολη.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελέας έδρας, Νίκος Αντωναράκος, τόνισε πως ο κατηγορούμενος έχει πλήρη καταλογισμό και προέτρεψε τους δικαστές να μην κάνουν δεκτούς τους ισχυρισμούς του 56χρονου περί ψυχικής νόσου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ψυχρό δολοφόνο».

Προσπάθησε με 4 τρόπους να σκοτώσει το παιδί του

Ο κ. Αντωναράκος επισήμανε πως ο θάνατος της 18χρονης Ειρήνης ήταν μαρτυρικός, καθώς ο πατέρας της «προσπάθησε με τέσσερις τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντάς της το στόμα και τη μύτη, αφού μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αδιαφορώντας αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε διστάζει. Η κοπέλα αντιστάθηκε. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει ήθελε να ζήσει».

Έγκλημα εκδίκησης ο φόνος

Ο εισαγγελικός λειτουργός είπε επίσης πως ο 56χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα καθώς χρησιμοποιούσε τα παιδιά του και κυρίως την Ειρήνη, για να φέρει πίσω τη σύζυγό του: «Όταν κατάλαβε ότι αυτό δεν μπορούσε να συμβεί, προέβη στο έγκλημα από εκδίκηση».

Μάλιστα, κατά την αγόρευσή του ο κ. Αντωναράκος έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά σε μήνυμα που είχε στείλει ο κατηγορούμενος στην πρώην σύζυγό του δυο ημέρες τη δολοφονία. Όπως είπε ο εισαγγελέας, ο 56χρονος με αυτό το μήνυμα προανήγγειλε στην πρώην σύζυγό του το θάνατο της Ειρήνης και τον δικό του.

Τι είπε ο παιδοκτόνος

Στην απολογία του ο 56χρονος ισχυρίστηκε ότι πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα και ότι όσα έκανε οφείλονταν στα μηνύματα που είδε στο κινητό της κόρης του με τη μητέρα αλλά και τον φίλο της, στα οποία φαινόταν πως σχεδίαζαν για να απαλλαγούν από αυτόν, να «τον δώσουν» στην αστυνομία καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης λόγω χρεών.

«Τα φάρμακα τα πήρα όχι για να γίνω επιθετικός στην Ειρήνη αλλά γιατί ήθελα να τελειώσω... Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα... Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου… Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό. Δεν ήξερα τι έκανα από τη στιγμή που πήρα τα χάπια. Κανένας δεν είπε στο Δικαστήριο, ότι δεν αγαπώ το παιδί μου, ότι τα ξεχώριζα ή ότι δεν έκανα τα πάντα γι’ αυτά!», είπε - μεταξύ άλλων - ο κατηγορούμενος.

«Ο δράστης είναι καλός ηθοποιός»

Ο κ. Αντωναράκος ανέφερε πως ό,τι κι αν λέει τώρα ο κατηγορούμενος περί ψυχικής νόσου, γεγονός είναι πως στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόσου πριν από την τέλεση του αδικήματος πλην ενός εγγράφου που αναφέρεται σε νοσηλεία του λόγω έντονου στρες: «Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα. Αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί, φαντάζεστε πού θα είχαμε φτάσει» επιχειρηματολόγησε ο κ. Αντωναράκος.

Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα ο εισαγγελέας τόνισε πως αυτός είναι ένας ισχυρισμός που ο 56χρονος πρόβαλε σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο.

«Δεν πήρε χάπια, δεν έχασε τις αισθήσεις του, έκανε αυτό που έκανε. Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συγκεκριμένος δράστης είναι καλός ηθοποιός, ξέρει να ασκεί έλεγχο στους ανθρώπους.», είπε ο εισαγγελέας και ζήτησε την ενοχή του 56χρονου, όπως κατηγορείται δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό με πλήρη καταλογισμό.

Ένα μέρος από τα όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα:

Ακροατήριο: Την σκότωσες!

Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου»

Εισαγγελέας : Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, αυτή η φυγή της, σας δημιούργησε μένος;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι ήρεμος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε ότι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος.

Εισαγγελέας: Έχετε μετανιώσει;

Κατηγορούμενος: Θέλω να πάω δίπλα της!

Εισαγγελέας: Κρίνετε ότι εσείς σκοτώσατε την κόρη σας;

Κατηγορούμενος: Αυτό φαίνεται.

Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News