Δίκη Γερομαρκάκη: Ένοχος ο αστυνομικός για το δυστύχημα

Λασίθι
Δίκη Γερομαρκάκη: Ένοχος ο αστυνομικός για το δυστύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου συνεχίστηκε η πολύκροτη δίκη

Ένοχος κρίθηκε ο αστυνομικός που κατηγορούνταν για το δυστύχημα του 18χρονου Μανόλη Γερομαρκάκη το οποίο σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου στη Νεάπολη επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για δολοφονία από αμέλεια για το θάνατο του 18χρονου -τότε- Μανώλη Γερομαρκάκη και ενός μήνα για τον τραυματισμό του ηλικιωμένου.

Η Εισαγγελέας νωρίτερα είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορούμενου οδηγού του περιπολικού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το συμβάν, που είχε στοιχίσει τη ζωή στον νεαρό Κρητικό, είχε λάβει χώρα το βράδυ της 29ης Ιουλίου του 2013 στον δρόμο που συνδέει τη Νεάπολη με τον οικισμό Νικηθιανό. Ήταν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, όταν περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν ως πλήρωμα δύο αστυνομικοί, διέσχιζε τον εν λόγω δρόμο.

Σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός του περιπολικού αντίκρισε ξαφνικά μπροστά από το όχημά του έναν πεζό ηλικιωμένο, ο οποίος κατευθυνόταν από το Νικηθιανό προς τη Νεάπολη. Το περιπολικό φέρεται να έκανε ελιγμό για να αποφύγει τον ηλικιωμένο. Ωστόσο, με την εν λόγω κίνηση που έκανε το αυτοκίνητο, φέρεται να έκλεισε τον δρόμο στο μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε ο αδικοχαμένος 18χρονος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News