Την ενοχή του αστυνομικού πρότεινε Εισαγγελέας στη δίκη του Μ. Γερομαρκάκη

Λασίθι
Την ενοχή του αστυνομικού πρότεινε Εισαγγελέας στη δίκη του Μ. Γερομαρκάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίστηκε η δίκη για το θάνατο του 18χρονου Μ.Γερομαρκάκη

Την ενοχή του αστυνομικού πρότεινε σύμφωνα με το anatolh.com η Εισαγγελέας στη δίκη του 18χρονου του Μ.Γερομαρκάκη.

Η πολύκροτη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες και συνεχίστηκε σήμερα με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Το συμβάν, που είχε στοιχίσει τη ζωή στον νεαρό Κρητικό, είχε λάβει χώρα το βράδυ της 29ης Ιουλίου του 2013 στον δρόμο που συνδέει τη Νεάπολη με τον οικισμό Νικηθιανό. Ήταν λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ, όταν περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν ως πλήρωμα δύο αστυνομικοί, διέσχιζε τον εν λόγω δρόμο.

Σύμφωνα με το σχετικό παραπεμπτικό βούλευμα, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός του περιπολικού αντίκρισε ξαφνικά μπροστά από το όχημά του έναν πεζό ηλικιωμένο, ο οποίος κατευθυνόταν από το Νικηθιανό προς τη Νεάπολη. Το περιπολικό φέρεται να έκανε ελιγμό για να αποφύγει τον ηλικιωμένο. Ωστόσο, με την εν λόγω κίνηση που έκανε το αυτοκίνητο, φέρεται να έκλεισε τον δρόμο στο μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε ο αδικοχαμένος 18χρονος.

Η Έδρα αποφάσισε ότι πρέπει πρώτα να διαλευκανθεί το αν ο αστυνομικός που οδηγούσε το επίμαχο περιπολικό φέρει ευθύνη για τον θάνατο του νεαρού και σε δεύτερο χρόνο να εξεταστούν οι ενδεχόμενες ευθύνες που φέρονται να έχουν οι άλλοι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι επρόκειτο να καθίσουν στο εδώλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News