Κοινωνικό μέρισμα 2018: Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» έως 1.400 ευρώ

Λασίθι
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» έως 1.400 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιους θα δοθεί - Ποια είναι τα κριτήρια

«Μπόνους» από 300 μέχρι και 1.400 ευρώ πρόκειται να «μοιράσει» η Κυβέρνηση σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Πρόκειται για ένα έκτακτο οικονομικό βοήθημα, το οποίο θα διατεθεί για τρίτη χρονιά από την Κυβέρνηση, με έμφαση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι νέοι, οι άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, που θεωρείται ότι θα αποτελούν εκλογική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα.

Θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών.

Για τη χορήγηση του μερίσματος η κυβέρνηση αναμένεται να ακολουθήσει το μοντέλο του 2017, όποτε σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν μοιραστεί 800 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, οι τελικές αποφάσεις για το χριστουγεννιάτικο «μπόνους» αναμένεται να «κλειδώσουν» μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Εισοδηματικά κριτήρια

Ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ για νοικοκυριό με ένα ενήλικο μέλος, προσαυξανόμενο για κάθε νοικοκυριό με περισσότερα του ενός μέλη, κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος.

Για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει:

τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος

τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη

τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο

Περιουσιακά κριτήρια

Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Κινητή περιουσία

Κριτήριο αποτελεί και το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή / και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News