Βάζει «φωτιά» στην Ιεράπετρα η Φουρέιρα - Συναυλία στο χριστουγεννιάτικο χωριό

Πολιτισμός
Βάζει «φωτιά» στην Ιεράπετρα η Φουρέιρα - Συναυλία στο χριστουγεννιάτικο χωριό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλούσιες και φέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Ιεράπετρα - Μεγάλη συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκεί που θα στηθεί το καθιερωμένο πλέον χριστουγεννιάτικο χωριό

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες και ο προγραμματισμός των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, με τις οποίες ο Δήμος Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, στοχεύει να προσελκύσει και φέτος ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού χειμερινού τουρισμού.

«Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλότερα φέτος για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς με την οικονομική υποστήριξη και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και τους παραγωγικούς συλλογικούς φορείς της περιοχής μας, να συμμετέχουν με κάθε δυνατό τρόπο, μπορούμε με βάση την επιτυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων, να προσελκύσουμε και φέτος την περίοδο των εορτών, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χειμερινού τουρισμού, που ψάχνει ένα μέρος να συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί, για να περάσει όμορφα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά», μας είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μανόλης Γεωργαλάκης.

Η αρχή των μεγάλων εκδηλώσεων θα γίνει Τετάρτη βράδυ στις 12 Δεκεμβρίου, με μια μεγάλη συναυλία στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, όπου θα στηθεί το καθιερωμένο πλέον Χριστουγεννιάτικο χωριό.

«Εκείνη τη βραδιά η Ελένη Φουρέϊρα και οι συνεργάτες της θα δώσουν μια μεγάλη συναυλία για όλο τον κόσμο, με την ελπίδα ότι θα έρθουν να την ακούσουν και από άλλα σημεία της Κρήτης. Εκείνη τη βραδιά επιλέξαμε, για να φωταγωγήσουμε το Χριστουγεννιάτικο μας δέντρο στην Πλατεία Ηρώων, με συνοδεία τη μουσική και τα τραγούδια της Ελένης Φουρέϊρα.

Το κόστος όλων των εκδηλώσεων που σχεδιάζουμε κατά την περίοδο των εορτών δεν θα ξεπεράσει τις περυσινές εκδηλώσεις. Εκτός από το Δήμο Ιεράπετρας, οικονομικά συνεισφέρουν η Περιφέρεια Κρήτης και οι χορηγοί μας», προσθέτει ο κ. Μανόλης Γεωργαλάκης.

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Στην πλατεία Ηρώων θα στηθεί και φέτος το καθιερωμένο τα τελευταία χρόνια Χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου θα γίνονται διάφορα παιχνίδια για τα παιδιά, θα στηθεί καρουζέλ, θα λειτουργήσει το τρενάκι της χαράς, και θα υπάρχουν τα ξωτικά και οι νεράϊδες που θα απασχολούν τα μικρότερα παιδιά.

Το τελικό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων είναι ακόμα υπό διαμόρφωση.

Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, προσκαλεί σε νέα συνάντηση, συλλόγους, φορείς, σχολεία, από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα και όλους όσους ενδιαφέρονται, τόσο σε σχέση με τις εκδηλώσεις όσο και το γενικότερο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 19:00, στη μικρή αίθουσα δίπλα στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

Παράλληλα με όλες αυτές τις δράσεις, στην Ιεράπετρα θα παραμείνουν ανοικτά όλα τα ξενοδοχεία του κέντρου, καθώς και το «Ostria» στα ανατολικά της πόλης, δεδομένου ότι και φέτος διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες, όπως το Χρήστο Δάντη, τον Κώστα Καραφώτη και το Γιώργο Μαργαρίτη σε μια παραμυθούπολη, όπου θα συναντήσουμε τους ήρωες των κλασσικών παραμυθιών των παιδικών μας χρόνων και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μεταξύ άλλων πατινάζ σε παγοδρόμιο με φυσικό πάγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News