Έσωσε την περιουσία της μητέρα τριών παιδιών & χαμογελά ξανά

Λασίθι
Έσωσε την περιουσία της μητέρα τριών παιδιών & χαμογελά ξανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ειρηνοδικείο Σητείας πήρε την απόφαση και η 44χρονη δανειολήπτρια πήρε «ανάσα»

Όλα τα περιουσιακά της στοιχεία κατάφερε να σώσει μία 44χρονη ιδιωτική υπάλληλος, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας.

Η γυναίκα, που σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών ενήλικων -πλέον- παιδιών, ήταν χρεωμένη σε τρία δάνεια συνολικής αξίας 10.313, 89 ευρώ.

Το 2014 η δανειολήπτρια ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά τόσο λόγω της έλλειψης ρευστότητας όσο και οι δόσεις των δανείων της σε συνδυασμό με τις σπουδές των παιδιών. Έτσι, αποφάσισε να ενταχθεί στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη προκειμένου να «μην βρεθεί αντιμέτωπη με τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.     

Τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην διάθεσή της:

  1. Ημιτελής ισόγεια κατοικία 133,54 τ.μ. και πρώτου ορόφου 106,42 τ.μ.
  2. Αποθήκη 26 τ.μ. σε οικόπεδο 445 τ.μ.
  3. Οχτώ αγροτικά ακίνηταa
  4. Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.400 κ.ε. κυκλοφορίας 2009

Αναφορικά με το εισόδημα της 44χρονης δανειολήπτριας, λαμβάνει περίπου 9.000 ευρώ ετησίως από την εργασία της ως ιδιωτική υπάλληλος αλλά και από τη μίσθωση ενός ακινήτου

Έτσι λοιπόν, το Ειρηνοδικείο Σητείας αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτησή της με αποτέλεσμα η 44χρονη να απαλλαγεί για πέντε χρόνια, με μηδενικές καταβολές σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.3869/2010.

Παράλληλα, της χορηγεί περίοδο χάριτος 18 μηνών, ενώ για τη διάσωση της κατοικίας της, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 120 δόσεις των 85,94 ευρώ μηνιαίως για δέκα χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News