Φωτιά σε δασική έκταση στο Λασίθι - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Λασίθι
Φωτιά σε δασική έκταση στο Λασίθι - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για φωτιά που ξέσπασε σε δάσος - Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Κρούστα Αγίου Νικολάου

Για τη μεγάλη πυρκαγιά σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου στις 11:30 το πρωί και αμέσως στο σημείο μεταξύ Κρούστα - Αγίου Νικόλαου και Καθαρού έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις από όλο το νομό Λασιθίου, αλλά και από το Ηράκλειο.

Με τη φωτιά να καίει δάσος και δασική έκταση, στο σημείο επιχείρησαν αρχικά 25 άνδρες με εννέα πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 10 άνδρες.

Ωστόσο οι δυνάμεις από το Ηράκλειο αποδεσμεύτηκαν όταν περιορίστηκε η φωτιά, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Περιφερειακός Διοικητικής Κρήτης της Π.Υ. κ. Γιάννης Μαραγκάκης.

Η φωτιά μετά τις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε ύφεση.

Ωστόσο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς δεν υπάρχουν ενεργές εστίες, αλλά επιτηρούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Το συντονισμό της μεγάλης επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε ο διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων νομού Λασιθίου, αντιπύραρχος κ. Μιχάλης Βασιλάκης, ενώ βρέθηκε στο σημείο και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Κουλουγουσίδη.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε τμήμα δάσους και δασικής έκτασης.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News