Μπορεί να αναπτυχθεί ως πόλη υδρογόνου η Ιεράπετρα;

Λασίθι
Μπορεί να αναπτυχθεί ως πόλη υδρογόνου η Ιεράπετρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί τάπητος όλες οι προοπτικές

Ποιες είναι οι προοπτικές του υδρογόνου για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα;

Αυτό το θέμα θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, ημερίδα με τίτλο «Ιεράπετρα – Μια πόλη Υδρογόνου στο Νοτιότερο σημείο της Ευρώπης. Προοπτικές για την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα.

Η ημερίδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Δήμου Ιεράπετρας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γενικός Γραμματέας του Hydrogen Europe (European Hydrogen and Fuel Cell Association),  ο κ. Νίκος Λυμπερόπουλος από την ΕΕ ως εκπρόσωπος της Κοινής Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Υδρογόνο και τις Κυψέλες Καυσίμου (Fuel Cells and Hydrogen  Joint Undertaking – FCH JU), ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Θάνος Στούμπος ως  Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο FCH JU, ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, o Καθηγητής Γιώργος Φρουδάκης, Πρόεδρος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Καθηγητής Γιώργος Μαρνέλλος, Πρόεδρος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος παράλληλα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ.α.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές που ανοίγουν για την Ιεράπετρα και την Κρήτη ειδικότερα όσον αφορά στην υιοθέτηση των συγκεκριμένων τεχνολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο ο Δήμος Ιεράπετρας όσο και η Περιφέρεια Κρήτης έχουν υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων – Περιφερειών Υδρογόνου.

Τα οφέλη από τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό αυτό δίκτυο, πέραν της επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων τους, είναι τα ακόλουθα:

  • Δυνατότητα συμμετοχής σε εξειδικευμένες προκηρύξεις του HORIZON 2020 για την υλοποίηση επιδεικτικών καινοτόμων έργων Υδρογόνου με έμφαση στις καθαρές μεταφορές
  • Χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ για εμπορευματοποίηση των προϊόντων αυτών των τεχνολογιών
  • Δωρεάν συμμετοχή στην υλοποίηση πανευρωπαϊκής μελέτης για τις τεχνολογίες αυτές.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News