28η Οκτωβρίου: Με καλό καιρό η παρέλαση στην Ιεράπετρα

Λασίθι
28η Οκτωβρίου: Με καλό καιρό η παρέλαση στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίμησαν το «ΟΧΙ» στην όμορφη Ιεράπετρα  

Η καλοκαιρία επέτρεψε σε χιλιάδες κόσμου να κατακλύσουν την οδό Δημοκρατίας, από τα γραφεία της «Νέας Κρήτης» στη δυτική έξοδο της Ιεράπετρας μέχρι την πλατεία Δημαρχείου, για να χειροκροτήσουν τους παρελαύνοντες μαθητές, φορείς, Σώματα Ασφάλειας  και συλλογικότητες, που τίμησαν και φέτος  με την παρουσία τους ,την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Σε άψογους σχηματισμούς οι παρελαύνοντες μαθητές, οι συλλογικότητες  και οι  φορείς, περνούσαν αγέρωχοι  γυρίζοντας το κεφάλι τους προς την εξέδρα των επισήμων από την οποία και φέτος απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Βουλής. Παρόντες ήταν όμως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κκ. Κύριλλος, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και της  Πολεμικής Αεροπορίας.

«Όπως οι πρόγονοι μας έδωσαν το δικό τους αγώνα με τη βοήθεια της Μητέρας όλων μας, της Παναγίας, καλούμαστε κι εμείς όποτε χρειαστεί, να δώσουμε τον αγώνα μας για να μην επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε επιβουλεύεται, την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας», είπε στέλνοντας ένα βαθιά Χριστιανικό και πατριωτικό μήνυμα, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κκ. Κύριλλος.

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα ύψιστης υπερηφάνειας για τον ελληνικό λαό. Είναι ημέρα χαράς αλλά και τιμής για τους πεσόντες του 1940.

Βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων παραμένουν,  η αυτοθυσία και ο γενναίος αγώνας των προγόνων μας, της γενιάς του ‘40, οι οποίοι με σθένος, αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση κατάφεραν να εναντιωθούν στο φασισμό και στην υποδούλωση του έθνους, ώστε να είμαστε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Το ένδοξο παρελθόν είναι η παρακαταθήκη των σύγχρονων Ελλήνων. Ας εμπνευστούμε, λοιπόν, και εμείς από αυτό το παράδειγμα και ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ενότητα και ζήλο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες των καιρών μας», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Κλαντζάκη.

«Μήνυμα ενότητας για όλους τους Έλληνες, μας δίνει η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Μακάρι να είμαστε όλοι ενωμένοι για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη φορά την δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρας μας», πρόσθεσε η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Βλάσση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News