Λασίθι

Έργα ύδρευση, άρδευσης & ηλεκτροφωτισμού δρομολογούνται στην Ιεράπετρα

Χρηματοδοτήσεις 300.000 ευρώ για έργα στις τοπικές κοινότητες του Δήμου

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης για την προώθηση αιτημάτων και προτάσεων για έργα στον Δήμο Ιεράπετρας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του περιφερειακού συμβούλου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη.

Στη συνάντηση ο κ. Καλαντζάκης εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις για σημαντικά έργα στα οποία περιλαμβάνεται ο ηλεκτροφωτισμός οδού στην Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη (προϋπολογισμού 100.000€), η κατασκευή μιας νέας δεξαμενής άρδευσης 1000 κυβικών στην Τ.Κ. Σχινοκαψάλων στη θέση Ρουσσές (προϋπολογισμού 160.000€) και μιας νέας δεξαμενής ύδρευσης 200 κυβικών στην Τ.Κ. Ορεινού στη θέση Χοντροβολάκοι (προϋπολογισμού 40.000€).

Επιπλέον, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Κυρίλλου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το γηροκομείο Ιεράπετρας και τη χρηματοδότηση της αναστήλωσης του σπιτιού του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη στο Μεταξοχώρι.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Καταφέραμε για ακόμα μία φορά να εξασφαλίσουμε για τον Δήμο μας νέες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση έργων πνοής που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και δίνουν νέες προοπτικές στον τόπο μας.

Η δεξαμενή άρδευσης στα Σχινοκάψαλα δίνει τη δυνατότητας αποθήκευσης μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού και θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Παράλληλα, η δεξαμενή στη θέση Χοντροβολάκοι είναι ένα έργο υψίστης αναγκαιότητας που θα εξυπηρετήσει την περιοχή του Ορεινού αλλά θα καλύψει υδρευτικά και το παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Επιπλέον φωτίζεται για πρώτη φορά το παραλιακό μέτωπο της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννη, μιας περιοχής η οποία αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά επομένως χρήζει άμεσων παρεμβάσεων λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία.

Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας στους δημότες και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις όχι με τα λόγια αλλά με μελέτες και προτάσεις που είναι αποτέλεσμα του προγραμματισμού και της συστηματικής δουλειάς μας.».

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια