Οι βρύσες κλείνουν στο Τζερμιάδο κάθε απόγευμα, στις 7

Λασίθι
Οι βρύσες κλείνουν στο Τζερμιάδο κάθε απόγευμα, στις 7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες με αισθητήρες ελέγχουν τη στάθμη του νερού στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ειδικές κάμερες μπαίνουν μέσα στο νερό στις γεωτρήσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου, καταγράφοντας τη στάθμη και την ποιότητα του νερού, καθώς διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες που κάνουν επιτόπου χημικές αναλύσεις.

Η επίμαχη κάμερα κατεβαίνει σε βάθος 240 μέτρων σε γεώτρηση στο Τζερμιάδο, με την εικόνα αρκετών γεωτρήσεων να είναι αποκαρδιωτική. Δημότες και αγρότες βιώνουν τον εφιάλτη της λειψυδρίας!

Μάλιστα, για πρώτη φορά στα χρονικά διακόπτεται η παροχή νερού ύδρευσης στο Τζερμιάδο, μετά τις 7 το απόγευμα. Έτσι, η ανησυχία των αγροτών είναι έκδηλη για το μέλλον των καλλιεργειών τους.

Όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιοι, αρκετές γεωτρήσεις έχουν αρχίσει να αδειάζουν και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στον ουρανό.

Λύση στο πρόβλημα δρομολογεί ο Δήμος Οροπεδίου…

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στεφανάκη, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς ενώ τις επόμενες μέρες δημοπρατείται εργολαβία για την κατασκευή αγωγού αλλά και έργο συντήρησης του διυλιστηρίου, ώστε το νερό από τη λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου να μεταφέρεται στο διυλιστήριο, ώστε να είναι πόσιμο για τους κατοίκους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News