Συνταξιούχος αστυνομικός απείλησε με όπλο θηροφύλακες και τράπηκε σε φυγή

Λασίθι
Συνταξιούχος αστυνομικός απείλησε με όπλο θηροφύλακες και τράπηκε σε φυγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισοδιακή σύλληψη για παράνομη νυχτερινή θήρα - Αναζητείται συνταξιούχος αστυνομικός

Μια επεισοδιακή σύλληψη πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, προς ξημερώματα Τετάρτης, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Και αυτό γιατί δύο άνδρες, οι οποίοι κυνηγούσαν παρανόμως με προβολέα, πυροβόλησαν στον αέρα, ενώ, μάλιστα, απείλησαν και ότι θα πυροβολήσουν τους ίδιους τους θηροφύλακες, με τον ένα εξ' αυτών, έναν συνταξιούχο αστυνομικό να αναζητείται.

Τα παραπάνω αναφέρει, σε σχετική της ανακοίνωση, η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου (Α’ ΑΚΟΚΔ).

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στην ανακοίνωση, το εν λόγω περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καμινακίου, όταν στη θέση Παράσυρτα, ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας που εδρεύει στο Οροπέδιο Λασιθίου, μαζί με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου εντόπισαν έναν προβολέα, περί τις 00:10 σήμερα τα ξημερώματα.

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, οι θηροφύλακες προσέγγισαν το σημείο και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για δυο άτομα, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε προβολέα και «σάρωνε» την έκταση με το φως, ενώ ο δεύτερος κρατούσε όπλο.

Όταν εντοπίστηκαν από τους θηροφύλακες, οι δύο κυνηγοί κατευθύνονταν προς το μέρος των θηροφυλάκων και αμέσως μετά ακούστηκε ένας πυροβολισμός, με τους κυνηγούς να συνεχίζουν να πλησιάζουν προς τους θηροφύλακες.

Οι θηροφύλακες εμφανίστηκαν και δήλωσαν την ιδιότητά τους στους κυνηγούς, ζητώντας τους να σταματήσουν. Όμως, ο άνδρας που κρατούσε το όπλο, το έστρεψε εναντίον των θηροφυλάκων και τους απείλησε πολλές φορές ότι θα πυροβολήσει εναντίον τους.

Στη συνέχεια και οι δύο κυνηγοί τράπηκαν σε φυγή, όμως οι θηροφύλακες τους κυνήγησαν και κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα εξ’ αυτών και συγκεκριμένα αυτόν που κρατούσε τον προβολέα.

Ο έτερος, ο οποίος μάλιστα είναι συνταξιούχος αστυνομικός - σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Α’ ΑΚΟΚΔ - υπό την απειλή του όπλου που κρατούσε, κατάφερε να διαφύγει.

Ο συλληφθείς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, οδηγήθηκε στο κρατητήριο στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενώ ο δεύτερος, ο οποίος έχει διαφύγει της σύλληψης, αναζητείται, με τα στοιχεία του, βέβαια, να είναι γνωστά στις Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News