«Εκκενώθηκε» το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λόγω… Επιμενίδη

Λασίθι
«Εκκενώθηκε» το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου λόγω… Επιμενίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσκηση ετοιμότητας λίγο μετά τον... ισχυρό σεισμό στον Άγιο Νικόλαο

Σε πλήρη ετοιμότητα φαίνεται πως ήταν το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου το οποίο πραγματοποίησε μερική εκκένωση στο πλαίσιο του «Επιμενίδη».

Το Γενικό Νοσοκομείο προετοιμάζεται σε περίπτωση σεισμού και η άσκηση εντάσσεται στο γενικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές: ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Πυροσβεστική και άνθρωποι του νοσοκομείου βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να σώσουν τους ασθενείς λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό στο νησί. Η άσκηση ξεκίνησε μετά τις 10 το πρωί, ενώ περίπου στις 12 το μεσημέρι στήθηκε επιχείρηση διάσωσης ενός «ασθενή» από τον 4ο όροφο του νοσοκομείου ο οποίος είχε εγκλωβιστεί. Άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέβηκαν για να τον σώσουν. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, υπάλληλοι του νοσοκομείου βγήκαν έξω από τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος συμμετέχοντας σ’ αυτή την πρωτοβουλία προετοιμασίας σε περίπτωση που μία φυσική καταστροφή σημειωθεί στο νησί.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία και το συντονισμό της Διοίκησης του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Εθνοφυλακής, του Λιμενικού, του Ερυθρού Σταυρού και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, παρουσία της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, των Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων-ΚΥ του νομού, των μέσων ενημέρωσης και άλλων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το νοσοκομείο δε σταμάτησε να λειτουργεί. Αντιθέτως, τα επείγοντα περιστατικά συνέχισαν κανονικά σε μικρές τροποποιήσεις για τα τακτικά περιστατικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News