Το σκάφος αναψυχής «χτύπησε» σε βράχια

Λασίθι
Το σκάφος αναψυχής «χτύπησε» σε βράχια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Λιμεναρχείο Σητείας έσπευσε στην περιοχή Ανάλουκας

Σε βράχια προσέκρουσε ένα σκάφος αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή «Ανάλουκας» Σητείας το βράδυ της Δευτέρας, μέσα στο οποίο βρίσκονταν δύο άτομα.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Σητείας, με τους λιμενικούς να σπεύδουν στην περιοχή προκειμένου να βρουν και να διασώσουν τους επιβαίνοντες. Με περιπολικό όχημα έφτασαν λοιπόν και διαπίστωσαν ότι το σκάφος «Εβελίνα» είχε… βρει στα βράχια.

Τα δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα, είναι καλά στην υγεία τους.

Το σκάφος αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του ερασιτεχνικού σκάφους αναψυχής «ΑΤΑΜΑΤΗΤΗ» Σ.Σ. 194 και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι Σητείας, ενώ στη συνέχεια ανελκύστηκε για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας.

Να σημειωθεί πως δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε υπήρξε τραυματισμός.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σητείας, για περιστατικό πρόσκρουσης σε αβαθή βραχώδη θαλάσσια περιοχή «ΑΝΑΛΟΥΚΑΣ» Σητείας σκάφους αναψυχής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος «ΕΒΕΛΙΝΑ» Λ. Σητείας 887 είχε προσκρούσει στην ανωτέρω περιοχή με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το «ΕΒΕΛΙΝΑ» αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ερασιτεχνικού σκάφους αναψυχής «ΑΤΑΜΑΤΗΤΗ Σ.Σ. 194» και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Σητείας, ενώ στη συνέχεια ανελκύστηκε για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σητείας, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News