Ο γραφικός Μύρτος στο επίκεντρο για τις νέες βιώσιμες πηγές ενέργειας

Λασίθι
Ο γραφικός Μύρτος στο επίκεντρο για τις νέες βιώσιμες πηγές ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον όμορφο Μύρτο οργανώνεται η ευρωπαϊκή έρευνα για νέες βιώσιμες πηγές τεχνολογίας και έρευνας                                                             

Από το γραφείο του στο γραφικό Μύρτο Ιεράπετρας, εργάζεται μέρα και νύχτα, ο 64χρονος Ιεραπετρίτης Πανεπιστημιακός καθηγητής Μαθηματικών Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, για την επιτυχία του ευρωπαϊκού συνεδρίου με τίτλο «The Business Booster» που οργανώνει ο Οργανισμός InnoEnergy στις 17 και 18 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη.

Επτακόσιες καινοτόμες προτάσεις στην Κοπεγχάγη

Η TBB στην Κοπεγχάγη συγκεντρώνει περισσότερους από 700 συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες, που απαρτίζονται από ερευνητικές ομάδες, νεοσύστατες επιχειρήσεις, εκπροσώπους της ενεργειακής βιομηχανίας, χρηματοπιστωτικές κοινότητες, φορείς χάραξης πολιτικής και ρυθμιστικές αρχές.

Ο Οργανισμός InnoEnergy, διαχειρίζεται Ευρωπαϊκά κονδύλια, χρηματοδοτώντας νέους επιστήμονες η εφευρέτες που εργάζονται σε Πανεπιστημιακές ομάδες η σε διάφορα ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις κυρίως της Ευρώπης και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υλοποιώντας καινοτόμες ιδέες και εφευρίσκοντας νέες μεθόδους, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων βιώσιμων τεχνολογιών στην εξοικονόμηση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

«Σαν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού InnoEnergy εργάζομαι από το γραφείο μου στο Μύρτο με τους συνεργάτες μου, με καθημερινές τηλεδιασκέψεις που κάνουμε με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να πετύχουμε να οργανώσουμε ένα ακόμα σπουδαίο συνέδριο, όπου θα παρουσιαστούν από δεκάδες νέους επιστήμονες και νεοσύστατες επιχειρήσεις νέες καινοτόμες προτάσεις και εφευρέσεις, που έχουν στόχο την αξιοποίηση των νέων μορφών βιώσιμης τεχνολογίας για την εξοικονόμηση ενέργειας από τον αέρα, τον ήλιο η ακόμα και από την κίνηση των κυμάτων της θάλασσας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υδρογονάνθρακες, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, δεν είναι ανεξάντλητες πηγές ενέργειες και βέβαια δεν αποτελούν περιβαλλοντικά καθαρές πηγές ενέργειας. Για το λόγο αυτό η έρευνα των επιστημόνων επικεντρώνεται σε νέες καθαρότερες μορφές εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο ήλιος, ο αέρας και τα κύματα της θάλασσας, είναι ανεξάντλητες πηγές ενέργειας και σε αυτές θέλουν να επενδύσουν, πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί στον τομέα της Τεχνολογίας και της Ενέργειας», μας λέει ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Μαθηματικών Βαγγέλης Φραγκιαδάκης από το Μύρτο, εξηγώντας μας το ρόλο που έχει σε όλη αυτήν την προσπάθεια ο Οργανισμός InnoEnergy.

«Εμείς οργανώνουμε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης κάθε χρόνο τα συνέδρια μας, στα οποία γίνονται οι παρουσιάσεις των καινοτόμων προτάσεων, των ιδεών και των μεθόδων, από τους νέους ερευνητές και επιστήμονες, τα σχέδια των οποίων και χρηματοδοτούμε και υποστηρίζουμε με συμβουλευτικές υπηρεσίες, τις οποίες τους προσφέρουμε. Σε αυτά τα συνέδρια έρχονται οι εκπρόσωποι των μεγάλων Ευρωπαϊκών επιχειρηματικών κολοσσών του τομέα της Τεχνολογίας και της Ενέργειας, αξιολογούν τις καινοτόμες αυτές προτάσεις και εφόσον θεωρήσουν ότι μπορούν να τις επεξεργαστούν και να τις προωθήσουν στην ελεύθερη αγορά, υπογράφουν συμβόλαια συνεργασίας με τους εφευρέτες αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών και κάποια στιγμή βγάζουν στην ελεύθερη αγορά τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους.

»Νομίζω ότι το μέλλον της αειφόρου ενέργειας, είναι σε αυτές τις ιδέες που παρουσιάζονται στα συνέδρια μας. Από την Ελλάδα δεν έχουμε μέχρι στιγμής συμμετοχές δυστυχώς και ελπίζουμε αυτό να τα αλλάξουμε.

»Οι μεγάλοι παίκτες του τομέα της Τεχνολογίας και της Ενέργειας καραδοκούν για καινοτομίες βιώσιμης ενέργειας. Για αυτό θα είναι όλοι παρόντες στην Κοπεγχάγη, 17-18 Οκτωβρίου του 2018», μας είπε ο καθηγητής Μαθηματικών Βαγγέλης Φραγκιαδάκης, ο οποίος έφυγε από το Μύρτο σε ηλικία 19 ετών ταξίδεψε στην Αμερική, σπούδασε και δίδαξε ως καθηγητής στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της, και αργότερα επέστρεψε στην Ευρώπη κάνοντας μια καινούργια ζωή ιδρύοντας το Κέντρο Φυσικών Επιστημών στην Ολλανδία. Σήμερα η ζωή του μοιράζεται μεταξύ Ολλανδίας, Ισπανίας και Μύρτου Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News