Μια άλλη διάσταση για τη Μονή Τοπλού

Λασίθι
Μια άλλη διάσταση για τη Μονή Τοπλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από Βρετανική εφημερίδα δίνεται μία διαφορετική διάσταση για τη Μονή Τοπλού

Μια άλλη διάσταση σε σχέση με την κίνηση των Βρετανών επενδυτών της Μονής Τοπλού να πουλήσουν το τουριστικό πρακτορείο Stewart Travel δίνει η εφημερίδα “Herald Scotland”.

Όπως είχαμε γράψει, η βρετανική εταιρεία Minoαn Group παραχώρησε πρόσφατα το εν λόγω τουριστικό πρακτορείο, στέλνοντας μάλιστα μηνύματα μέσω και σχετικού ενημερωτικού σημειώματος πως, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, θέλει να ρίξει το βάρος της στην υλοποίηση της πολυσυζητημένης πολυσύνθετης τουριστικής επένδυσης στο Κάβο Σίδερο.

Σύμφωνα με τη “Herald Scotland”, δεν επρόκειτο για μηνύματα δυναμικής αλλά για μηνύματα καθησυχασμού. Εν προκειμένω, επρόκειτο για μια επικοινωνιακή προσπάθεια της εταιρείας να καθησυχάσει τους μετόχους και να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις μετά το κλίμα ανησυχίας που σκόρπισε η παραχώρηση του τουριστικού πρακτορείου από τη Minoan Group, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να αντιμετωπίσει μέρος των δανείων της!

Η εταιρεία, και με δήλωση στο Χρηματιστήριο, αναγκάστηκε να παραχωρήσει το τουριστικό πρακτορείο της Stewart Travel, προκειμένου να αντιμετωπίσει μέρος των δανείων της, τα οποία φτάνουν τα 8,3 εκατομμύρια λίρες. Η παραχώρηση έγινε στον βασικό δανειστή της και με τον τρόπο αυτό μειώθηκε το χρέος της κατά 1 εκατομμύριο λίρες.

Μάλιστα, όπως γράφει η σκοτσέζικη εφημερίδα, μία μέρα μετά την παραχώρηση και προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των μετόχων της, η διοίκηση της Minoan Group έστειλε σε αυτούς ενημερωτικό σημείωμα, αναφέροντας ότι πλέον ο βασικός της στόχος επικεντρώνεται στην επένδυση της Κρήτης, που πάντως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, 27 χρόνια μετά την πρώτη πρόταση που έγινε το 1991.

Στο σημείωμά της προς τους μετόχους της, η Minoan διά του εκτελεστικού προέδρου της Christopher Egleton και του διευθύνοντος συμβούλου, Duncan Wilson, σημειώνει ότι ελπίζει να δρομολογήσει το έργο της Κρήτης στο εγγύς μέλλον, αφού λάβει ενδιαφέρον τόσο από ανώνυμους επενδυτές όσο και από φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαχείριση του θερέτρου.

«Η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες μη αποκάλυψης με ορισμένα μέρη και αναμένει να συμμετάσχει σε σειρά άλλων, καθώς οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις προχωρούν», επισημαινόταν στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News