Νέο κτήριο για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου - Σε αναμονή από το... '80

Λασίθι
Νέο κτήριο για τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου - Σε αναμονή από το... '80

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το 1980 στο… περίμενε ο Δήμος για το κτήριο του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού

Νέο ακίνητο για την εξυπηρέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Αγίου Νικολάου, πρόκειται για μια άκρως σημαντική εξέλιξη, για το Δήμο Αγίου Νικολάου, καθώς η αγορά κατάλληλου ακινήτου για την εξυπηρέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και γενικότερα των Σωμάτων Ασφαλείας αποτελεί εκκρεμότητα για τον εν λόγω Δήμος από… τη δεκαετία του ΄80.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός : «Το αίτημα που επί σειρά ετών, απασχολούσε τον Δήμο, βρίσκει την λύση του και μάλιστα, μ΄ ένα εξαιρετικό τρόπο, αφού το οικόπεδο το οποίο αναμένεται να αγοραστεί (10.474 τ.μ. ), είναι άρτια οικοδομήσιμο, με δυνατότητα κυκλοφοριακής σύνδεσης».

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, στο συγκεκριμένο ακίνητο αναμένεται να φιλοξενηθεί η Πυροσβεστική και άλλα Σώματα Ασφαλείας προκειμένου να διαμορφωθεί ένας χώρος Διοικητηρίου  Περιφερειακής Ενότητας, ενώ ένας δεύτερος χώρος θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο, προκειμένου να φιλοξενηθεί το αμαξοστάσιο του - με την δημιουργία- κόμβου προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα ασφαλείας στους διερχόμενους.

Πρόκειται για μια δομή που -όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου - λείπει απο το δήμο - και ενδεχομένως θα δώσει επιπλέον την δυνατότητα να κινηθούμε, όπως εξήγησε στην λογική χώρου προμήθειας καυσίμων, ώστε να να επιτευχθεί οικονομία κλίμακος καθώς και να αντιμετωπιστεί η δυστοκία που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται με τους μειοδότες.

Αξίζει  να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση (860μ.) από τα όρια του σχεδίου πόλεως Αγίου Νικολάου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News