Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Open Mall στην Ιεράπετρα

Λασίθι
Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία Open Mall στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας στο στόχο της δημιουργίας ανοικτού κέντρου εμπορίου

«Πράσινο» φως να συνεχίσει την προσπάθεια δημιουργίας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ιεράπετρας (Open Mall), πήρε ο Εμπορικός Σύλλογος της Ιεράπετρας, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων της περιοχής, στις εκλογές για τη νέα του Διοίκηση την περασμένη Τρίτη.  

Το απόγευμα της Πέμπτης οι νεοκλεγέντες στο Δ.Σ., συγκροτήθηκαν σε σώμα, όπως ορίζει το καταστατικό, με το νεαρό Βαγγέλη Μπινιχάκη, να αναλαμβάνει για δεύτερη τριετία την προεδρία του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι υπόλοιποι που συγκροτούν το νέο Δ.Σ. είναι οι: Κώστας Καναβάκης α’ αντιπρόεδρος. Ευγένιος Παρασκευόπουλος β’ αντιπρόεδρος.

Μιχάλης Μαυροκουκουλάκης, γενικός γραμματέας. Μπάμπης Λαμπράκης, ταμίας και οι Γιάννης Λελεκάκης-Κώστας Πλατανάκης μέλη.

Αναπληρωματικό μέλος είναι η Έρη Αθανασιάδου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, μετά την ενημέρωση που είχε από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΤΠΑ κ Ευγενία Φωτονιάτα, είχε αρχίσει αμέσως σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, να σχεδιάζει τη σύνταξη του φακέλου, για να ζητήσει την έγκριση του προκειμένου να χρηματοδοτηθεί 100% από το ΕΣΠΑ.

«Και η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας, συνεχίζει την προσπάθεια για την οργάνωση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου, ζητώντας από τους συναδέλφους εμπόρους που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της πόλης, να κάνουν την αίτηση τους και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον της ένταξης τους στο πρόγραμμα, καθώς η προθεσμία που έχουμε, λήγει στα τέλη του Οκτώβρη», μας είπε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας Βαγγέλης Μπινιχάκης.

«Ήδη έχουν κάνει τις αιτήσεις τους αρκετοί συνάδελφοι. Συνεχίζουμε την ενημέρωση με προσωπικές επαφές και ελπίζουμε ότι στο τέλος του μήνα θα έχουμε πιάσει το στόχο μας που είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα της δημιουργίας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Ιεράπετρας 200 επιχειρήσεις του Εμπορικού Κέντρου», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μπινιχάκης.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα» είναι 100% επιδοτούμενο και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους η Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη τους.

«Σχεδιάσαμε τη δράση Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, με βασικό σύνθημα συνεργαζόμαστε, αναβαθμιζόμαστε, αποκτούμε ταυτότητα. Κάθε λέξη συνδέεται είτε με μια προϋπόθεση, είτε με έναν περιορισμό ή μια ευκαιρία που δίνει το πρόγραμμα», έχει δηλώσει για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου η κ. Φωτονιάτα.

«Μιλάμε για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και για 100% επιδότηση. Αυτή λοιπόν είναι μια καινούργια δράση από το πρόγραμμα επιχειρηματικότητα. Θα ξεκινήσει και θα υλοποιηθεί με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και θα αφορά όλη τη χώρα», ανέφερε.

Η συγκεκριμένη δράση επιβάλλει την κοινή συμμετοχή του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου ή σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου του Επιμελητηρίου. Αυτοί οι δύο πρέπει να καταθέσουν μια κοινή πρόταση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής που θα επιλέξουν.

Πώς χρηματοδοτούνται οι εταίροι

Δήμος: χρηματοδοτείται με επιδότηση 100% και το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Εμπορικός Σύλλογος: χρηματοδοτείται 100% και θα διαχειριστεί εκ μέρους των επιχειρήσεων, που θα μετέχουν ένα ποσό το οποίο αθροίζει έως 2.000 ευρώ για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση και έως 300.000 € συνολικά. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν δεν θα πιάσουν χρήματα στα χέρια τους, δεν θα προβούν σε καμία άλλη διαδικασία πέραν της υπογραφής κάποιων υπεύθυνων δηλώσεων και τις υποχρεώσεις που έχουν συμμετέχοντας στη δράση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News