Στο τραπέζι… τα αναπτυξιακά δημόσια και ιδιωτικά έργα του Οροπεδίου

Λασίθι
Στο τραπέζι… τα αναπτυξιακά δημόσια και ιδιωτικά έργα του Οροπεδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση δημάρχου Οροπεδίου με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων - Στο επίκεντρο της συζήτησης τα αναπτυξιακά δημόσια και ιδιωτικά έργα στο Οροπέδιο

Σημαντικά αναπτυξιακά θέματα-υποδομές που αφορούν στο Οροπέδιο Λασιθίου συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη.

Στη συνάντηση στο υπουργείο με τη συμμετοχή και του προέδρου της ΕΑΣ Ιεράπετρας, μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Λασιθίου Χαράλαμπου Δραγασάκη συζητήθηκε η εξέλιξη υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leader από την Αναπτυξιακή Λασιθίου, όπου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης.

Η υλοποίηση του προγράμματος Leader στη Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου αφορά την υλοποίηση αναπτυξιακών δημόσιων και ιδιωτικών έργων ύψους 6,75 εκ. ευρώ.

Επίσης ο δήμαρχος συζήτησε με τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής το θέμα χρηματοδότησης του αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο, έργο που εγκρίθηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση με προϋπολογισμό 13 εκ. ευρώ, και αναμένεται εντός του 2018 να γίνει η δημοπράτηση του.

Για το έργο του προσαγωγού Μύρτους - Ιεράπετρας, θέμα που έθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιεράπετρας Χαράλαμπος Δραγασάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ανέφερε, ότι, πρόκειται να δημοπρατηθεί στο τέλος του 2018.

Αναφορικά με τον Αναδασμό του κάμπου του Οροπεδίου Λασιθίου, ένα διαχρονικό αίτημα, επισημάνθηκε από τον κ. Κασίμη ότι θα προχωρήσει, δίνοντας περαιτέρω ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα.

Παράλληλα στη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προγράμματα νέων αγροτών, αλλά και μελλοντικές δράσεις του υπουργείου που αφορούν αναπτυξιακά, περιφερειακά θέματα. Τέλος επισημάνθηκε, ότι, ξεκίνησε η διαβούλευση για την νέα ΚΑΠ 2020-2024 από ομάδα εργασίας του υπουργείου και το επόμενο διάστημα ο διάλογος θα επεκταθεί σε περιφερειακό επίπεδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News