«Δώρο» 65 χιλ. ευρώ πρόσφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Λασίθι
«Δώρο» 65 χιλ. ευρώ πρόσφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στήριξαν τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πέτυχε να ευαισθητοποιήσει στον υπερθετικό βαθμό, την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας, της Κρήτης ολόκληρης, αλλά και τους Φιλέλληνες του εξωτερικού, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε θέσει, για τη συγκέντρωση 65.000 ευρώ, προκειμένου να αγοραστεί καινούργιος εξοπλισμός στο Ενδοσκοπικό Εργαστήριο του μοναδικού Νοσοκομείου της Νοτιονατολικής Κρήτης.

«Για τον σκοπό αυτό κινητοποιήσαμε και ευαισθητοποιήσαμε την τοπική κοινωνία και όχι μόνον. Ο στόχος ήταν πολύ μεγάλος, γιατί το συνολικό κόστος της μονάδας αγγίζει τις 65.000 ευρώ. Τα "Πλαστικά Κρήτης" και άλλοι φίλοι από την Γερμανία και τη Γαλλία κάλυψαν περίπου το ήμισυ του κόστους. Η υπόλοιπη προσπάθεια έμενε να ολοκληρωθεί με τη συνεισφορά της τοπικής κοινωνίας.

Με τη συνδρομή της Εκκλησίας μας, του Δήμου, των ραδιοφωνικών σταθμών , των μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, των ομάδων Παραγωγών, των Συνεταιρισμών, των Δημοπρατηρίων, των Ξενοδόχων, των τοπικών παραγωγικών φορέων και άλλων συλλογικοτήτων, των Εμπόρων και των Επαγγελματοβιοτεχνών, των Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και εκατοντάδων απλών κατοίκων της περιοχής μας και Ευρωπαίων επισκεπτών της Ιεράπετρας, καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Έχουμε ακόμα την προσφορά της αίθουσας εκδηλώσεων μεγάλου Ξενοδοχείου της Ιεράπετρας, για να κάνουμε μια χοροεσπερίδα, από την οποία τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας.

Ευχαριστούμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, όλους εκείνους που συνεισέφεραν με τον οποιονδήποτε τρόπο, σε αυτήν την εξαιρετικά μεγάλη εκστρατεία αγάπης προς τον συνάνθρωπο», μας είπε φανερά ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση όλου του κόσμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Η εκστρατεία που οργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας αφορά στην απόκτηση μιας πλήρους μονάδας ενδοσκοπήσεων (γαστροσκοπήσεις - κολονοσκοπήσεις) και την κάλυψη άλλων βασικών αναγκών, μέσα από τη λίστα που φτιάχτηκε, σε συνεργασία με τα θεσμοθετημένα όργανα του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Η διαπίστωση της αύξησης των νεοπλασιών και άλλων παθήσεων του πεπτικού σωλήνα, έφερε ξανά στην επιφάνεια την μεγάλη ανάγκη της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης τους. Ενώ όμως διατίθεται η γνώση, η εμπειρία και η εξειδίκευση των γιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, δεν ήταν εφικτό να προσφέρουν εξειδικευμένες παροχές υγείας, χωρίς την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού.

«Εκτιμώ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε εξοπλίσει πλήρως το Ενδοσκοπικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, και αυτό θα οφείλεται στην τεράστια προσπάθεια και τη συνεισφορά, όλων όσων βοήθησαν οικονομικά η με οποιονδήποτε τρόπο, στο να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται», πρόσθεσε ο κ Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Είναι απαραίτητος ο Πύργος Ενδοσκοπήσεων;

Γιατί είναι τόσο απαραίτητη η προμήθεια του Πύργου Ενδοσκοπήσεων;

  • Εντάσσεται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την προληπτική ιατρική.
  • Γιατί θα είναι εύκολη η πρόσβαση της τοπικής κοινωνίας.
  • Επιτυγχάνει τοπική έγκαιρη διάγνωση και τοπική αντιμετώπιση με αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των βαθμών νοσηρότητας και θνησιμότητας.
  • Γιατί το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας διαθέτει εξειδικευμένο και πιστοποιημένο γιατρό.
  • Γιατί θα αποτελέσει κίνητρο παραμονής του γιατρού στο Νοσοκομείο. Τα προσόντα του, τον καθιστούν πολύτιμο σε όλα τα Νοσοκομεία και τα ιδιωτικά κέντρα της χώρας.
  • Θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση του επιστημονικού επιπέδου και των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, και τέλος θα κάνει ποιο ελκυστικό το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, για προσέλκυση νέων επιστημόνων.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News