Λασίθι

Υπόθεση υπεξαίρεσης 250.000€: «Φωνάζω πως είμαι αθώος»

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος για τα 250.000 ευρώ που "χάθηκαν" από τα ταμεία της Μαρίνας Αγίου Νικολάου

Τις δικές του εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού περίπου 250.000 ευρώ από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου (ΔΕΠΑΜΑΝ) έδωσε - με ανοικτή επιστολή του - ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιχείρησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την επίμαχη υπόθεση σε κάθειρξη 14 ετών.
Μετά τη δεύτερη αναβολή που έλαβε η εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου πριν από μερικές ημέρες, ο κατηγορούμενος επανήλθε χθες, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, στην επιστολή που κοινοποίησε ότι για τις αναβολές της δίκης δε φέρει ο ίδιος υπαιτιότητα.

«Δικάσιμος είχε οριστεί στις 20/9/2017. Το δικαστήριο ξεκίνησε κανονικά, αλλά μετά από την κατάθεση στοιχείων που παρουσιάστηκαν από μέρους μου, σε συζήτηση που έγινε μεταξύ των δικαστών, η μία άποψη ήταν να δικαστεί η υπόθεση με όσα στοιχεία υπήρχαν, τα οποία όμως ήταν ελλιπή, αφού τα υπόλοιπα στοιχεία δεν υπήρχαν και δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών, πράγμα που ήταν πολύ πιθανό να οδηγούσε στην απαλλαγή μου λόγω αμφιβολιών.


(...) Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης έως τις 19/9/2018 και έδωσε εντολή στη μηνύτρια να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία για τα έτη που αφορούσε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και να τα ελέγξει τεχνικός σύμβουλος, ώστε να παρουσιαστούν στο επόμενο δικαστήριο, και ακόμα να κληθεί ο ορκωτός λογιστής για να καταθέσει αν τα στοιχεία που κατείχα και παρουσίασα στο δικαστήριο τα είχαν ήδη συμπεριλάβει στο πόρισμα ή όχι.


Στις 19/9/2018 και αφού πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, κανένα στοιχείο δεν προσκομίστηκε στο δικαστήριο, όμως ο ορκωτός λογιστής προσήλθε και αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα οποία επικαλούμαι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πόρισμα. Μετά απ’ όλα αυτά, το δικαστήριο ανέβαλε και πάλι την εκδίκαση της υπόθεσης και έδωσε την ίδια ως άνω εντολή, με την προϋπόθεση να δοθούν και σ’ εμένα, ώστε να βάλω αν θέλω τεχνικό σύμβουλο να τα ελέγξει και ακόμα να προσκομιστούν και τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ για τα ίδια έτη, που μέχρι σήμερα δε φαίνονται πουθενά.


Θέλω να υπενθυμίσω ότι από την αρχή αυτής της ιστορίας φωνάζω πως είμαι αθώος και ότι, λόγω των πάρα πολλών έργων και αγώνων που είχαν γίνει, λείπουν τιμολόγια τα οποία δεν έχουν καταγραφεί στα βιβλία εσόδων και εξόδων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμμένει πεισματικά στην αθωότητά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια