default-image

Τουρισμός: Δεν έπαιξε το τελευταίο «χαρτί» η Ιεράπετρα

Λασίθι
Τουρισμός: Δεν έπαιξε το τελευταίο «χαρτί» η Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως κλείνει η τουριστική σαιζόν και ποια είναι η μεγάλη απειλή για τους ξενοδόχους

Θετικά αποτιμούν την τουριστική σαιζόν που ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτωβρίου, οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας, οι οποίοι  όμως είναι πολύ προβληματισμένοι για την επόμενη που έρχεται, λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού των τουριστικών χωρών της Μεσογείου.

Μπορεί να μην καταγράφηκε η εκρηκτική άνοδος που αναμενόταν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού από το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, ωστόσο επιβεβαιώθηκε  ότι, οι καλά οργανωμένες μεγάλες και σοβαρές τουριστικές μονάδες, οι οποίες παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ξένους και τους Έλληνες επισκέπτες,αύξησαν τα ποσοστά των διανυκτερεύσεων τους, σε σύγκριση με  εκείνα της προηγούμενης επίσης καλής τουριστική σαιζόν.

«Η τουριστική σαιζόν δεν έχει κλείσει ακόμη για τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας. Οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας θα έχουν μεγάλες πληρότητες μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου και λίγο μειωμένες μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Γενικά η σαιζόν που τελειώνει σε λίγες εβδομάδες, ήταν καλή για τα ξενοδοχεία της ευρύτερης Ιεράπετρας», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ.Γιώργος Βαρδάκης.

Η Ιεράπετρα υποστηρίχτηκε και φέτος από τους παραδοσιακούς πελάτες της, Γερμανούς, Γάλλους, Τσέχους , Σλοβάκους και Πολωνούς, αλλά και από τις νέες αγορές που ανοίχτηκαν, με τη λειτουργία του Αεροδρομίου Σητείας.

«Τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας υποστηρίχτηκαν όπως κάθε χρόνο από τις αγορές της Γερμανίας της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαμε  επισκέπτες και από την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Με  αυξητικές τάσεις συνεχίστηκε το άνοιγμα μας στις νέες αγορές της Σκανδιναβίας, το οποίο ξεκινήσαμε με  την λειτουργία  του Αεροδρομίου Σητείας.

Με λίγα λόγια , η περιοχή μας άντεξε την πίεση που μας ασκήθηκε από τις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου.

Για την επόμενη τουριστική σαιζόν είμαστε πολύ συγκρατημένοι, καθώς το τουριστικό μας προϊόν δεν μπορεί να γίνει φθηνότερο ,τη στιγμή που οι ανταγωνιστές μας πουλούν πολύ πιο φθηνά τουριστικά πακέτα», πρόσθεσε ο κ Γιώργος Βαρδάκης.

Η επιτυχία είναι φυσικό να έχει διακυμάνσεις και μεγάλες διαφορές από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από μήνα σε μήνα.

«Σε γενικές γραμμές η σαιζόν δεν πήγε άσχημα για ορισμένες μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Υπήρχαν και ξενοδοχεία που αντιμετώπισαν ορισμένα προβλήματα μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, επειδή άνοιξαν με πολύ φθηνά τουριστικά πακέτα οι αγορές της Τουρκίας, της Αιγύπτου, του Μαρόκου  και της Τυνησίας.

Στην Ιεράπετρα, ορισμένα μεγάλα ξενοδοχεία θα  συνεχίσουν να έχουν καλές πληρότητες και μέσα στον Οκτώβρη. Αλλά,  όλους τους ξενοδόχους,  μας προβληματίζει από τώρα  η ερχόμενη τουριστική περίοδος, καθώς ο ανταγωνισμός των φθηνών τουριστικών χωρών της Μεσογείου, θα είναι και το 2019 πάρα πολύ σκληρός», μας είπε ο ξενοδόχος κ Γιώργος Τζαράκης.

Toυριστική ανάπτυξη με εξειδικευμένη γνώση 

Η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης Ιεράπετρας, με την επέκταση των υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και την κατασκευή καινούργιων , έδωσε μια νέα δυναμική ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή του Λασιθιώτικου Νότου, από το Μύρτο, την Ιεράπετρα, τον Άγιο Ιωάννη μέχρι το Μακρύ Γιαλό, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη, τα νέα  άνεργα παιδιά να επιλέξουν  τη φοίτηση τους στις κάθε λογής Τουριστικές σχολές, για να μπορούν να αποκτήσουν κάποια  εξειδίκευση και να  εργαστούν με αξιώσεις στον απαιτητικό τουριστικό κλάδο.

«Μέσα από μια σχετικά καλή σαιζόν αναδείχτηκε στην ευρύτερη Ιεράπετρα και το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, που είχε σαν αποτέλεσμα, την προβληματική στελέχωση ορισμένων ξενοδοχειακών μονάδων.

Σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας , τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ Αργύρη Πανταζή και το ΙΕΚ Ιεράπετρας δημιουργήθηκαν νέα τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης, με ειδικότητες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν με την εξειδικευμένη γνώση, στην καλή λειτουργία των ξενοδοχείων και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της περιοχής μας», υποστηρίζει ο ξενοδόχος κ Αντώνης Κάκκος.

Από το Ι.Ε.Κ Ιεράπετρας ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσουν το Φθινοπωρινό Εξάμηνο Κατάρτισης 2018-2019 (Α’ Εξάμηνο) οι παρακάτω ειδικότητες:

Για αποφοίτους ΛΥΚΕΙΟΥ-ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΞΑΤΑΞΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΕΕ-ΕΠΑΛ

1.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ-

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

2.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

3.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

4.ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

5.ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

6.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

7.ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ(ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB

DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)

Η Φοίτηση στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. είναι απολύτως δωρεάν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News