default-image

Ξεκίνησε η νέα σεζόν για την «Ανατολή» με ανοίγματα συνεργασίας

Λασίθι
Ξεκίνησε η νέα σεζόν για την «Ανατολή» με ανοίγματα συνεργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αισιοδοξία ξεκίνησε τη νέα σεζόν η ομάδα παραγωγών «Ανατολή» Ιεράπετρας

Μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, που άφησε πολλές απλήρωτες υποχρεώσεις στους παραγωγούς πρώιμων κηπευτικών της Ιεράπετρας, η μεγαλύτερη Ομάδα Παραγωγών της περιοχής, η «Ανατολή», ξεκινά τη νέα σαιζόν βλέποντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Μετά το τελευταίο ξεκαθάρισμα των μη ενεργών μελών της, ο Οργάνωση Παραγωγών «Ανατολή», συνεχίζει τη δυναμική πορεία της στο μέλλον, με 168 συνεταιρισμένους παραγωγούς, που απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της συμμετοχής τους στην Ομάδα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί ο Συνεταιρισμός.

«Φέτος κάνουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα συνεργασίας στους μη συνεταιρισμένους αγρότες της περιοχής μας, στους οποίους δίνουμε τη δυνατότητα να μπορούν να δημοπρατούν τα αγροτικά τους προϊόντα μέσα από το Δημοπρατήριο μας, με προμήθεια μόνο 7%. Μπορούν επίσης να ψωνίζουν τα αγροτικά τους εφόδια από το Γεωπονικό κατάστημα του Συνεταιρισμού μας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές χωρίς να είναι μέλη μας. Φέτος θα έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε στο Δημοπρατήριο με δικά μας μέσα τα προϊόντα τους, από τα θερμοκήπια τους», μας είπε ο πρόεδρος της Ο.Π. «Ανατολή» Φώντας Δουλούμης.

Για τη νέα καλλιεργητική περίοδο υπάρχουν πολλά σχέδια από το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού «Ανατολή» για την καλύτερη διακίνηση των κηπευτικών της Ιεράπετρας, στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

«Έχουμε τους παραδοσιακούς πελάτες μας στην Τσεχία, με τους οποίους συνεργαζόμαστε άψογα τα τελευταία χρόνια, πάμε παράλληλα και στην Πολωνία και προσπαθούμε να ξανανοίξουμε την αγορά της Γερμανίας, την οποία χάσαμε πριν από πολλά χρόνια, ενώ διαθέτουμε τα καλύτερα σε θέματα γεύσης, ποιότητας και υπολειμματικότητας φυτοφαρμάκων κηπευτικά, σε σύγκριση με εκείνα των ανταγωνιστών μας, Ισπανών, Τούρκων και Μαροκινών. Συνεργαζόμαστε φυσικά και με αλυσίδες της Ελληνικής αγοράς, ενώ προσπαθούμε να μπούμε και σε νέες παρθένες αγορές, συμμετέχοντας σε όλες τις διεθνείς αγροτικές εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο», προσθέτει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Ανατολή» Φώντας Δουλούμης.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ανατολή» και τα 168 πιστοποιημένα μέλη του, δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει το σοκ από την απώλεια του επί πολλά χρόνια υπεύθυνου του Δημοπρατηρίου Μανόλη Χαραλαμπάκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα πριν μερικές εβδομάδες σε τροχαίο δυστύχημα στις Σέρρες.

«Ο Μανόλης Χαραλαμπάκης ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε το Δημοπρατήριο μας, σε μια απίστευτη ισορροπία εδώ και χρόνια, βρίσκοντας πάντα τον τρόπο με την απίστευτη ηρεμία του, τη σοφία του και τη νηφαλιότητα του, να λύνει όλα τα προβλήματα που δημιουργούνταν στην καθημερινότητα μας, με τους εμπόρους και τους παραγωγούς.

Δυστυχώς τον χάσαμε τόσο αναπάντεχα και κάνουμε μια προσπάθεια να καλύψουμε το δυσαναπλήρωτο κενό του, προσλαμβάνοντας στη θέση του έναν επίσης αξιόλογο υπάλληλο, τον Γιώργο Πιτροπάκη, που έχει εμπειρία σε αυτό το δύσκολο πόστο. Εμείς στον Συνεταιρισμό μας, έχουμε κατανοήσει ότι, πρέπει πρώτα να επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και μετά σε όλα τα υπόλοιπα», συμπληρώνει ο Φώντας Δουλούμης.

Στη φιλοσοφία του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ανατολή» είναι η συνεχής επιμόρφωση, η εκπαίδευση και η ενημέρωση σε νέες τεχνολογίες και εργαλεία δουλειάς, όλων των συνεταιρισμένων παραγωγών, που δεν θα πρέπει ποτέ να σταματήσουν να εξελίσσονται και να εκσυγχρονίζονται.

«Εκτός από όλα αυτά τα οποία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, για να κάνουμε καλύτερους επιχειρηματίες τους αγρότες μέλη μας και όσους συνεργάζονται μαζί μας, εφαρμόζουμε ένα σταθερό πρόγραμμα πληρωμών ανά 15θήμερο. Τα μέλη μας ξέρουν ότι τα χρήματα που περιμένουν από την πώληση των προϊόντων τους, θα πιστωθούν κάθε μήνα στις 5 και στις 20 στους λογαριασμούς τους.

Τα μέλη μας γνωρίζουν ακόμη και την ακριβή ώρα που θα τους βάλουμε τα χρήματα τους στην Τράπεζα. Τώρα πλέον έχουμε ξεπεράσει τις ανασφάλειες που είχαμε με τα βάρβαρα μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό και περιμένουμε την πολιτεία να διορθώσει τις υπερβολές που έχει κάνει εις βάρος μας, όπως παραδέχονται στις προεκλογικές ομιλίες τους οι αρχηγοί των κομμάτων», καταλήγει ο πρόεδρος της Οργάνωσης παραγωγών «Ανατολή» Φώντας Δουλούμης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News