Με χρήματα από δωρεές θα εξοπλιστεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Λασίθι
Με χρήματα από δωρεές θα εξοπλιστεί το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέα μηχανήματα εξοπλίζεται το Ενδοσκοπικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας

O Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας έχει ξεκινήσει μια νέα μεγάλη οικονομική εκστρατεία και καλεί όλους τους Ιεραπετρίτες, που επιθυμούν να βοηθήσουν οικονομικά στην οργάνωση και τεχνική υποστήριξη του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, να βρίσκονται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, έχει καταφέρει να κινητοποιήσει πολλές τοπικές και ξένες επιχειρήσεις η οργανισμούς, εξασφαλίζοντας με τις δωρεές τους, δεκάδες χρήσιμα και απαραίτητα μηχανήματα η ιατρικά εργαλεία, που βοηθούν το έργο του ιατρικού προσωπικού, υποκαθιστώντας το κράτος και ξεπερνώντας την απίστευτη γραφειοκρατία του.

«Τώρα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός νέου στόχου που έχουμε βάλει. Να εξασφαλίσουμε γύρω στα 60.000 με  65.000 ευρώ και να εξοπλίσουμε με καινούργια μηχανήματα το ενδοσκοπικό εργαστήριο του Νοσοκομείου μας. Γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις, τώρα και πολλά χρόνια  δεν γίνονται στο Νοσοκομείο μας αν και έχουμε τον εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ιατρό. Αυτές τις δυο εξετάσεις, τις θεωρούμε σημαντικές για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, που αν διαγνωστούν νωρίς, μπορεί να σωθούν πολλές ζωές.

Ήδη έχουμε δύο σημαντικές δωρεές  που  ενισχύσουν την προσπάθεια μας, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και για το λόγο  αυτό την Τετάρτη  19 Σεπτεμβρίου στις 7.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε καλέσει όλους τους πολίτες και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής  για να αποφασίσουμε από κοινού τους τρόπους με τους  οποίους θα συγκεντρώσουμε το ποσόν που μας χρειάζεται  να συμπληρώσουμε, για να καλύψουμε το κόστος των μηχανημάτων που θέλουμε να αγοράσουμε», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και πρώην διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Ιεράπετρας, κ. Αντρέας Μαμαντόπουλος.

Ήδη έχουν εξασφαλιστεί τα μισά από τα χρήματα που απαιτούνται για  να αγοραστεί ο εξοπλισμός του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου.

«Τα Πλαστικά Κρήτης  Α.Ε. μας έχουν ήδη προσφέρει μια νέα μεγάλη δωρεά 12.000 ευρώ, με τα οποία θα αγοραστούν διάφορα εξαρτήματα της ενδοσκοπικής μονάδας.

Παράλληλα  μια ομάδα από φιλέλληνες που ζουν στη Γερμανία, μας ανακοίνωσαν την  πρόθεσή τους να ενισχύσουν την προσπάθεια  μας,  με το ποσόν των 23.500. Χρήματα με τα οποία μπορεί να αγοραστεί ένα κολονοσκόπιο, το οποίο είναι και το ακριβότερο εξάρτημα του ενδοσκοπίου.

Εδώ και μερικά χρόνια έχουν σταματήσει να γίνονται γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τρέχουν στον Άγιο Νικόλαο η στο Ηράκλειο.

Ανακοίνωση προσλήψεων από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα  ένας νέος ιατρός, ειδικότητας Γενικής Ιατρικής με θέση ευθύνης το Περιφερειακό Ιατρείο Κάτω Χωριού.

Η ορκωμοσία του ιατρού έγινε από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Γιώργο Αρακαδάκη,  παρουσία του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Πετράκη και της υπαλλήλου του Νοσοκομείου κ. Πετρούλας Κατσιδονιώτη - Φραγκάκη .

Ο νέος γενικός ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Κάτω Χωριού, θα καλύπτει τις εφημερίες του Κέντρου Υγείας και θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Επίσης, στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ορκίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα, δυο μόνιμοι Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων για την κάλυψη των αναγκών του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ Γιώργος Αρακαδάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι προχωρά κανονικά η προκήρυξη για τους μόνιμους παθολόγους.

«Έχουν αναρτηθεί οι πίνακες κατάταξης και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες σε ιατρούς της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Η προσπάθεια για την άμεση και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου μας,  συνεχίζεται απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αρακαδάκης.

Έχουν ήδη ορκιστεί και αναλάβει καθήκοντα από  τις αρχές  του καλοκαιριού μία υπάλληλος ΤΕ Ιατρικών εργαστηρίων, μία υπάλληλος ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας και μία υπάλληλος ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Τέλος, προχωράνε οι προκηρύξεις για τον διορισμό μίας μόνιμης θέσης υπαλλήλου ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, μίας μόνιμης θέσης υπαλλήλου ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, μίας μόνιμης θέσης υπαλλήλου ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού, μιας μόνιμης θέσης υπαλλήλου ΤΕ Πληροφορικής και ενός υπαλλήλου ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News